- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιταλίδα που πέρασε την πανδημία απομονωμένη στην Αρκτική
Δεν υπήρχε ούτε ένα κρούσμα Covid-19
H Βαλεντίνα Μιόζο επέλεξε να περάσει την περίοδο της πανδημίας μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.
Για του περισσότερους από εμάς, η καραντίνα ήταν μια περίοδος απομόνωσης και μοναξιάς - για άλλους ανεπιθύμητη και βαρετή, αλλά για κάποιους άλλους ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή τους.
Η Βαλεντίνα Μιόζο, αποφάσισε να περάσει την πανδημία στο βόρειο τμήμα της Νορβηγίας, μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, και μάλιστα την περίοδο που η περιοχή λουζόταν από το φως του φεγγαριού. «Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος ήταν δύο μήνες μόνο σκοτάδι», λέει η Μιόζο από τη βόρεια Ιταλία.
Η Βαλεντίνα, είδε τη ζωή της να ανατρέπεται από την πανδημία όταν. Βρισκόταν μακριά από το σπίτι της γυρνώντας τον κόσμο και καταγράφοντας τις εμπειρίες της στο δημοφιλές blog Viaggiare Libera, όταν τα σύνορα της Ιταλίας έκλεισαν. Η ίδια αποφάσισε να απομονωθεί στον Αρκτικό Κύκλο.
«Δεν φοβήθηκα καθόλου» έγραψε η Ιταλίδα Μιόζο . «Το είδα ως μια ευκαιρία να επισκεφτώ μέρη που ίσως δεν θα είχα επιλέξει ποτέ αν δεν υπήρχε η πανδημία. Δεν μπορούσα να συνεχίσω τα ταξίδια, οπότε η παραμονή μου στον Αρκτικό Κύκλο ήταν μια μοναδική και γοητευτική εμπειρία».
«Ήξερα ότι πήγαινα σε ένα πολύ απομονωμένο μέρος - με είχαν προειδοποιήσει. Ήξερα ότι θα ζούσα κάτι ακραίο στην αρκτική τούνδρα. Λίγο μετά την άφιξή μου, έφτασαν οι πολικές νύχτες» έγραψε η Μιόζο. Ωστόσο, τίποτα δεν την εντυπωσίασε περισσότερο από το συνεχόμενο σκοτάδι, 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, ζώντας δύο μήνες εντελώς στο σκοτάδι. Δεν ήταν ενοχλητικό - στην πραγματικότητα, είναι πιο δύσκολο να ζήσεις με το φως».
Όσο για τον καιρό και το χιόνι, την έμαθε κάτι εξαιρετικά σημαντικό. «Όταν επισκέφθηκα ζεστές χωρες, ήμουν πιο κοινωνική, γνώριζα ανθρώπους και αντλούσα ενέργεια από τη ζέστη, τους άλλους και την ατμόσφαιρα. Όταν, όμως, βρέθηκα σε ένα μέρος σαν κι αυτό, εντελώς απομονωμένο, έμαθα να αντλώ ενέργεια από τον εαυτό μου - ειδικά όταν δεν υπάρχει φως για δύο μήνες και έπερεπε να ξυπνήσω».
«Το κλίμα, το φως, το σκοτάδι - είναι όλα διαφορετικά. Εδώ, είναι πραγματική τούνδρα. Τα δέντρα δεν μεγαλώνουν -και το τοπίο είναι πραγματικά άγριο.Κυκλοφορούν αρκτικές αλεπούδες και τάρανδοι παντού. Υπάρχουν φάλαινες, δελφίνια και πολλά θαλασσοπούλια - το μέρος είναι γνωστό για την παρατήρηση πουλιών. Επίσης, υπάρχουν φώκιες, που είναι υπέροχες» περιγράφει το Αρτικτό τοπία η Μιόζο.
Στην τούνδρα, και συγκεκριμένα στο Kongsfjord που έζησε για η Ιταλίδα μπλόγκερ, δεν υπήρχε ούτε ένα κρούσμα Covid-19, παρόλο που πολλές πόλεις της Νορβηγίας βρίσκονταν σε καραντίνα.
Πληροφορίες από CNN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.