- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΗΠΑ: Εταιρείες μπορούν να επιβάλλουν τον εμβολιασμό σε υπαλλήλους
Τι συμβαίνει αν δεν εμβολιάζεται λόγω σωματικής ανικανότητας ή ειλικρινούς θρησκευτικής πεποίθησης
Ιδιωτικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα επιβολής του εμβολιασμού στους υπαλλήλους τους.
Κάθε νόμιμο δικαίωμα επιβολής του εμβολιασμού στους υπαλλήλους τους έχουν οι εταιρείες στις ΗΠΑ όπως αναφέρουν οι οδηγίες της Αμερικανικής Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών στην Απασχόληση.
Συγκεκριμένα, στις οδηγίες αυτές αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι ομοσπονδιακοί νόμοι των ΗΠΑ δεν απαγορεύουν στα νομικά πρόσωπα να απαιτούν από το προσωπικό τους αποδεικτικό του εμβολιασμού τους.
Μάλιστα, οι εργοδότες έχουν κάθε δικαίωμα από τον νόμο να διανέμουν πληροφορίες στους υπαλλήλους τους και στις οικογένειές τους σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, καθώς και να προσφέρουν κίνητρα που θα ωθούν τους εργαζομένους να εμβολιαστούν.
Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος δεν εμβολιάζεται λόγω σωματικής ανικανότητας ή ειλικρινούς θρησκευτικής πεποίθησης, μπορεί να δικαιούται κάποια ειδική ρύθμιση σε συνεννόηση πάντα με τον εργοδότη του. Αυτή η ειδική ρύθμιση μπορεί να είναι η εργασία με μάσκα, η τήρηση αποστάσεων από άλλους, τα τακτικά τεστ κορωνοϊού ή η εργασία από μακριά όπως κατ’ οίκον.
Ωστόσο, εκτός από τις εταιρείες ιδιωτικού συμφέροντος, και οι κυβερνητικοί οργανισμοί, τα σχολεία και οι ένοπλες δυνάμεις έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο, προσφορά υπηρεσιών και ταξίδια, κάτι που ορίζεται από ειδική νομολογία από την εποχή της ευλογιάς.
Τέλος, όπως επισημαίνει έρευνα που διεξήγαγε το Ίδρυμα Ροκφέλερ με το Πανεπιστήμιο Αριζόνα Στέιτ, περισσότερες από από τις μισές μεσαίες και μεγάλες εταιρείες σε ΗΠΑ και Βρετανία σκοπεύουν να απαιτήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού από τους υπαλλήλους τους. Μάλιστα, σχεδόν το 90% εξ αυτών σχεδιάζουν να ενθαρρύνουν ή να ζητήσουν από τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.