Κοσμος

Πολιτεία στις ΗΠΑ κληρώνει όπλα ως κίνητρο για… εμβολιασμό

Τους τάζει όπλα και κυνηγετικά τουφέκια για να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όπλο με σφαίρες©Pixabay-stevepb
Όπλο με σφαίρες©Pixabay-stevepb

Πολιτεία των ΗΠΑ κληρώνει όπλα για να πείσει τους πολίτες της να εμβολιαστούν .

Ο λόγος για την πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ η οποία, για να πείσει τους πολίτες της να εμβολιαστούν, τους τάζει όπλα και κυνηγετικά τουφέκια. 

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια Τζιμ Τζάστις, στην προσπάθειά του αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού στην πολιτεία, έχει καθιερώσει λοταρία στην οποία συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κερδίζοντας δώρα συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. 

Ανάμεσα στα δώρα που κληρώνονται είναι δύο 4ετής υποτροφίες για νέους από 12 έως 15 ετών, χρηματικά έπαθλα, και άλλα. Αυτήν την Τρίτη όμως, όταν Τζιμ Τζάστις ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την καθιέρωση λοταρίας από τις 20 Ιουνίου έως τις 4 Αυγούστου, δήλωσε πως κάποιοι υποψήφιοι μπορεί να κερδίσουν «κάτι απίστευτο».

Ο Κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια και μέλος του ρεπουμπλικανικού κόμματος, δήλωσε πως εάν κάποιος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Covid-19 θα μπει στην κλήρωση για πέντε πιστόλια και πέντε κυνηγετικά τουφέκια, καθώς και κάποιες δια βίου κυνηγετικές άδειες. Τα όπλα θα δοθούν εντελώς τυχαία έπειτα από κλήρωση χωρίς να διερευνηθεί πριν το προφίλ εκείνου που θα το κερδίσει. 

Μπορεί η Δυτική Βιρτζίνια να μην είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που οργανώνει λοταρία για να πείσει τους πολίτες της να εμβολιαστούν - κάτι αντίστοιχο έγινε στην Νέα Υόρκη, το Μέριλαντ και το Οχάιο- αλλά είναι η πρώτη που θα τους χαρίσει όπλα, κάτι που προκαλεί έκπληξη στις ΗΠΑ. 

Η πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020 επέλεξε σε ποσοστό 68,6% τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ