- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα εκατομμύρια των κατοίκων της Μελβούρνης της Αυστραλίας μπαίνουν εκ νέου σε lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Σε επταήμερο lockdown μπαίνουν οι κάτοικοι της Μελβούρνης, όπως ανακοίνωσε ο μεταβατικός επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Βικτόρια, Τζέιμς Μερλίνο.
Ο λόγος που αποφασίστηκε να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα είναι πως πρόκειται για συστάδα κρουσμάτων «μιας εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής του ιού, πολύ ανησυχητικής, που μεταδίδεται ταχύτερα από ό,τι έχουμε καταγράψει ποτέ», εξήγησε ο κ. Μερλίνο. Πρόκειται για το παραλλαγμένο στέλεχος B.1.617 του νέου κορωνοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία και παρουσιάζει υψηλότερη μεταδοτικότητα.
Το lockdown, που έχει σκοπό να «σπάσει η αλυσίδα» της μετάδοσης, θα επιτρέψει στις υγειονομικές αρχές να κάνουν με μεγαλύτερη ευχέρεια ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.
Για την επόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι στη Βικτόρια δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι παρά μόνο για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις, για παράδειγμα για να πάνε να εμβολιαστούν.
Ο κ. Μερλίνο κατηγόρησε την ομοσπονδιακή συντηρητική κυβέρνηση ότι εν μέρει ευθύνεται για το lockdown, εξαιτίας του αργού ρυθμού της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι της COVID-19.
«Αν είχαν εμβολιαστεί περισσότεροι άνθρωποι, οι συνθήκες θα ήταν πολύ διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Αλλά δυστυχώς, δεν είναι αυτή η περίπτωση», τόνισε.
Αυτό είναι το τέταρτο lockdown στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην επικράτεια της χώρας.
Τους τελευταίους μήνες, γενικά οι Αυστραλοί είδαν τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώνουν, καθώς οι αρχές στην αχανή νήσο-ήπειρο της Ωκεανίας θεωρούσαν πως έχουν ελέγξει την πανδημία. Όμως τελευταία υψώνονταν φωνές που προειδοποιούσαν ότι η αργή πρόοδος της εκστρατείας ανοσοποίησης καθιστά τη χώρα ευάλωτη.
Η αντιπολίτευση των Εργατικών μέμφεται την κυβέρνηση διότι δεν τροποποίησε το σύστημα καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, το οποίο έχει αποδειχθεί προβληματικό.
«Αν είχαμε βρει εναλλακτική λύση στην καραντίνα σε ξενοδοχεία (...) δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», στηλίτευσε ο κ. Μερλίνο.
Μόλις 3,7 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί ως αυτό το στάδιο στην Αυστραλία, χώρα με πληθυσμό 25 εκατομμυρίων κατοίκων.
Πάντως η Αυστραλία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο λιγότερους από χίλιους θανάτους (910 επακριβώς) ασθενών με την COVID-19 επί συνόλου λίγων περισσότερων από 30.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμούς πολύ χαμηλότερους από ό,τι άλλες ανεπτυγμένες χώρες, κυρίως χάρη στο κλείσιμο των συνόρων, στα lockdowns, στην ιχνηλάτηση των επαφών και την τήρηση των κανόνων της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης από τους πολίτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.