- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα στους Βρετανούς λόγω μεταλλάξεων
12 χώρες στην «κόκκινη» λίστα - Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από Ελλάδα
Το Βερολίνο αντιδρά στην αύξηση κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία. Επικαιροποιημένος πίνακας του γερμανικού υπ. Εξωτερικών
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατατάσσει τη Μ. Βρετανία στις χώρες με «πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης». Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται 12 χώρες με εκτεταμένη διάδοση μεταλλάξεων του κορωνοϊού, όπως για παράδειγμα η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τα μεσάνυχτα απαγορεύεται η μεταφορά ατόμων από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη Γερμανία – είτε αεροπορικώς, είτε με τρένο, είτε με λεωφορείο, είτε με πλοίο. Εξαιρούνται γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία. Εισερχόμενοι από τη Μ. Βρετανία θα πρέπει να προσκομίζουν κατά την είσοδο τους αρνητικό τεστ. Εκτός αυτού μπαίνουν για 14 ημέρες υποχρεωτικά σε καραντίνα.
Αιτία της γερμανικής απόφασης είναι η υψηλή διάδοση της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού B.1.617 στη Μ. Βρετανία προπαντός στη νοτιοδυτική Αγγλία και το Λονδίνο. Στην απόφαση του Βερολίνου συνέβαλε και η επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης στην απόφαση να καταργήσει ως τις 21 Ιουνίου σταδιακά όλα τα περιοριστικά μέτρα. Το γερμανικό κρατικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ θεωρεί την ινδική μετάλλαξη πολύ πιο μεταδοτική και σε ό,τι αφορά τα εμβόλια – πολύ πιο ανθεκτική. «Aν θέλουμε να μειώσουμε τους αριθμούς κρουσμάτων τότε θα πρέπει να αποτρέψουμε, εταδοτικές μεταλλάξεις του ιού να θέσουν σε κίνδυνο αυτό το στόχο», δηλώνει εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Καμία αλλαγή για Ελλάδα και Κύπρο
Στον επικαιροποιημένο πίνακα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η Γαλλία και η Κροατία δεν θεωρούνται πλέον χώρες «υψηλού κινδύνου» αλλά χώρες «κινδύνου». Καμία επιφύλαξη δεν διατυπώνεται πλέον για Φινλανδία, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Ρουμανία, Άγιο Μαρίνο, Σλοβακία και Ισπανία. Η δε Ελλάδα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία χώρες «κινδύνου» και η Κύπρος στις χώρες «υψηλού κινδύνου». Εισερχόμενοι από την Ελλάδα στη Γερμανία μπορεί να αποφύγουν την καραντίνα προσκομίζοντας αρνητικό τεστ. Όσοι έρχονται από την Κύπρο μπαίνουν οπωσδήποτε σε καραντίνα για 10 ημέρες, τις οποίες μπορούν να μειώσουν με αρνητικό τεστ στις πέντε.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.