Χωρίς clubbing το φετινό καλοκαίρι σε Μαγιόρκα και Ίμπιζα
«Ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τον τουρισμό των ακροτήτων» ανέφερε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης
Κάτοικοι και τουρίστες σε Ίμπιζα και Μαγιόρκα θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι 2021 χωρίς clubbing λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Δεν προβλέπεται clubbing το φετινό καλοκαίρι 2021 σε Μαγιόρκα, Ίμπιζα και τα υπόλοιπα νησιά στις Βαλεαρίδες. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Φρανθίνα Αρμενγκόλ.
«Η νυχτερινή ζωή θα ακολουθήσει αργότερα, πιθανώς όχι πλέον αυτό το καλοκαίρι. Μόνο με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών μπορούμε να έχουμε και πάλι νυχτερινή ζωή. Με τυχόν γρήγορο άνοιγμα θα θέσουμε σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχoυν κάνει οι πολίτες μας για την καταπολέμηση της πανδημίας» τόνισε σε δηλώσεις της.
Η Φρανθίνα Αρμενγκόλ περιέγραψε επίσης την πανδημία του κορωνοϊού ως «ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τον τουρισμό των ακροτήτων». Και εξήγησε: «Οι Βαλεαρίδες νήσοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ποιοτικό τουρισμό με μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών τους. Ο κορωνοϊός μάς έδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη για υπεύθυνο και αξιοπρεπή τουρισμό. Αυτή είναι τώρα η προτεραιότητά μας και είναι ευπρόσδεκτες oι οικογένειες και οι παραθεριστές οι οποίοι ενδιαφέρονται για αθλητικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό».
Βαλεαρίδες νήσοι - Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό - Ο δείκτης θετικότητας - Τα στοιχεία για τη Μαγιόρκα
«Οι εμπειρίες με το άνοιγμα στους Γερμανούς τουρίστες από το Πάσχα ήταν πολύ θετικές. Μεταξύ των 40.000 παραθεριστών ο δείκτης θετικότητας ήταν πολύ χαμηλός. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μετακινηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο τα μέτρα ήταν πολύ πιο χαλαρά από ό, τι στη Γερμανία» συνέχισε.
Και συμπλήρωσε: «Πολλοί Γερμανοί έρχονται σε εμάς με την αίσθηση ότι επιτέλους ξαναβγαίνουν έξω και αφήνουν τη δύσκολη περίοδο πίσω τους. Εδώ και αρκετές ημέρες, στις Βαλεαρίδες νήσους ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω των 25. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια για τους τουρίστες και τον τοπικό πληθυσμό. Τα καταλύματα προετοιμάζονται με τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας» πρόσθεσε.
Ειδικά, η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου. Η ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών καταργήθηκε επειδή ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κάτω από 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Αυτό έκανε τις διακοπές εκεί και πάλι δυνατές και μάλιστα χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή των τουριστών στη Γερμανία.
Βαλεαρίδες νήσοι: Τι περιμένουν από Τουρισμό το φετινό καλοκαίρι 2021
Πρόβλεψη, πάντως, για την πορεία του Τουρισμού εφέτος στις τέσσερις Βαλεαρίδες νήσους δεν διακινδύνευσε η Αρμενγκόλ. «Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις έναν ακριβή αριθμό. Κανονικά τέτοια εποχή ξεκινούσε η πρώτη τουριστική περίοδος» ξεκαθάρισε. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι «η φετινή θερινή περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι».
«Αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε ξανά την οικονομία μας. Στις Βαλεαρίδες νήσους, που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού πιο έντονα από οπουδήποτε αλλού στην Ισπανία» κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.