- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανάφλεξη στην Παλαιστίνη: Αυξάνονται οι νεκροί -Νέοι βομβαρδισμοί
Ρουκέτα της Χαμάς σκότωσε Ισραηλινή στο Τελ Αβίβ - Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά στη Δυτική Όχθη
Ρουκέτες της Χαμάς έπεσαν στο Τελ Αβίβ, με ισραηλινά μαχητικά να προχωρούν σε νέους βομβαρδισμούς και τους νεκρούς να αυξάνονται στην Παλαιστίνη.
Αυξάνονται οι νεκροί τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Παλαιστίνη, την ώρα που η διεθνής κοινότητα απευθύνει έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα.
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης (11/5), από πυρά των δυνάμεων του Ισραήλ, στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Την είδηση έκανε γνωστή πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, με φόντο την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μετά τα άγρια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Τα θύματα ήταν μέλη των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών και δέχτηκαν πυρά σε μια στρατιωτική διάβαση κοντά στη Νάμπλους, ανέφερε η πηγή αυτή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε «απόπειρα» ενόπλων να ανοίξουν πυρ μέσα από αυτοκίνητο στη διασταύρωση της Τάπουα, κοντά στη Νάμπλους. «Οι δράστες εξουδετερώθηκαν επιτόπου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται ότι δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των Ισραηλινών.
Ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν το Τελ Αβίβ
Εν τω μεταξύ, «βροχή» από ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν το Τελ Αβίβ.
Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση προειδοποίησε ότι θα έπληττε «σοβαρά» το Ισραήλ, με αφορμή τον βομβαρδισμό, νωρίτερα, ενός πολυώροφου κτιρίου, στη Γάζα, όπου στεγάζονταν μεταξύ άλλων και τα γραφεία στελεχών της.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ. Αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια, καθώς το πυραυλικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» (Iron Dome) δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει όλες τις ρουκέτες της Χαμάς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε κτίριο στο προάστιο Χολόν.
Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίας βρισκόταν σε αυτό το κτίριο. Λόγω του καταιγισμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.
Λευκός Οίκος: Καταδίκασε τις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων εναντίον στόχων στο ισραηλινό έδαφος, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα.
«Η Ιερουσαλήμ, μια πόλη τόσο σημαντική για τους πιστούς όλου του κόσμου, πρέπει να είναι ένας τόπος συνύπαρξης» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η Ψάκι υπογράμμισε ότι ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό. Και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην αποκλιμάκωση της έντασης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Η αποκάλυψη που είχε κάνει ο ίδιος σε ένα από τα θύματά του
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την ανακοίνωση του διορισμού του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Απίθανο να φτάσει το πετρέλαιο τα 200 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας
Το καθεστώς των Αγιατολάχ επιβιώνει και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από αεροπορικές επιθέσεις
Οι περισσότεροι έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας
Η σκοτεινή πλευρά της γαστρονομικής τελειότητας είχε δείξει τα δόντια της on camera
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο «διπλωμάτης με στολή» πίσω από την επιχείρηση «Επική Οργή»
Ένα ακόμη ιρανικό χτύπημα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μας»
Προειδοποίηση: Το κείμενο περιέχει περιγραφές σεξουαλικής φύσης
Οι φρεγάτες των ευρωπαϊκών χωρών και ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου
Μαγνητικές, αγκυροβολημένες και νάρκες βυθού που συνήθως τοποθετούνται χειροκίνητα
Αρκετά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
Τον κατηγορούσαν για περιστατικά ταπείνωσης και για απειλές απέλασης
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της σπουδαίας ανακάλυψης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.