- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ισόβια στη νοσοκόμα που σκότωσε επτά βετεράνους με ινσουλίνη
Βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους συγγενείς των θυμάτων της
ΗΠΑ: Ισόβια στη νοσοκόμα που σκότωσε επτά βετεράνους κάνοντάς τους ένεση ινσουλίνης - Τι είπε στην ομολογία της.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η νοσοκόμα Ρίτα Μέις, για τη δολοφονία επτά βετεράνων, στους οποίους χορήγησε σκόπιμα θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρίτα Μέις είχε δηλώσει ένοχη τον περασμένο Ιούλιο για επτά ανθρωποκτονίες και μία απόπειρα, αποφεύγοντας μια δίκη και μια έρευνα για περίπου άλλους δέκα ύποπτους θανάτους. Σήμερα η Μέις ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τους συγγενείς των θυμάτων της, στην ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της ποινής της. «Λυπάμαι για τον πόνο που προκάλεσα», είπε απλά, κλαίγοντας με λυγμούς, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για τις πράξεις της.
Ο δικηγόρος της άφησε να εννοηθεί ότι η πελάτισσά του «δεν σκεφτόταν καθαρά», επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, όπως μετατραυματικό στρες, που συνδεόταν με μια παλαιότερη αποστολή της στο Ιράκ. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό προστέθηκε και το άγχος που της προκαλούσε η δουλειά της, ως νυχτερινή νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο βετεράνων στη Δυτική Βιρτζίνια. Ο δικαστής Τόμας Κλι εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία εξήγηση και σίγουρα καμία δικαιολογία» για τα εγκλήματα που διέπραξε και την καταδίκασε σε ισόβια χωρίς αναστολή της ποινής.
«Η χώρα έχει βαρύ χρέος απέναντί σας», είπε ο δικαστής, απευθυνόμενος στους βετεράνους, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πολεμήσει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ρίτα Μέις: Η ομολογία της νοσοκόμας
Η Ρίτα Μέις ομολόγησε ότι από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 χορήγησε ινσουλίνη σε οκτώ άνδρες, ηλικίας από 81 έως 96 ετών, χωρίς να την χρειάζονται. Η ορμόνη αυτή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του διαβήτη, όμως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αν κάποιος δεν πάσχει από αυτήν την πάθηση, γιατί μπορεί να μειώσει το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και να προκαλέσει κώμα ή ακόμη και θάνατο.
Οι θάνατοι στην αρχή θεωρήθηκε ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια, όμως ένας γιατρός τελικά σήμανε συναγερμό. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα και προχώρησαν στην εκταφή ορισμένων θυμάτων για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Η χήρα ενός από τους βετεράνους είπε στο δικαστήριο ότι έπαθε σοκ όταν είδε τη λέξη «ανθρωποκτονία» γραμμένη στο πιστοποιητικό θανάτου του συζύγου της, του Τζορτζ Σόου. «Δεν ήξερα γιατί το έκανε αυτό, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά μου πήρε τη ζωή μου», είπε η Νόρμα Σόου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η διαδρομή ήταν μεγάλη για αυτοκίνητο», δήλωσε ο 69χρονος – «Δεν παραβίασε κανέναν νόμο», λέει η αστυνομία
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.