Κοσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Η πρώτη εμφάνιση μετά την απεργία πείνας

«Είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι © EPA

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά την πρόσφατη απεργία πείνας που έκανε.

Δημόσια εμφάνιση για πρώτη φορά μετά την απεργία πείνας του έκανε ο Αλεξέι Ναβάλνι. Ο πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν εμφανίστηκε σε δικαστήριο μέσω τηλεδιάσκεψης για την εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση δυσφήμησης βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο.

Στα πλάνα αυτά εμφανίστηκε εξαιρετικά αδυνατισμένος, εξουθενωμένος και με ξυρισμένο κεφάλι. «Με πήγαν σε λουτρά χθες, υπήρχε ένας καθρέφτης εκεί. Κοίταξα τον εαυτό μου, είμαι απλά ένας φρικτός σκελετός», είπε στο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε πως ο Ναβάλνι ξεκίνησε την απεργία πείνας την 31η Μαρτίου με την απαίτηση να του παρασχεθεί κατάλληλη ιατρική περίθαλψη στη φυλακή. Στις 23 Απριλίου ανακοίνωσε ότι σταματά σταδιακά την απεργία πείνας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η ομάδα του διαλύει το δίκτυο γραφείων της σε όλη τη Ρωσία μετά και την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική η οργάνωσή του. Αν αυτό γίνει πράξη, οι αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ποινές φυλάκισης στους ακτιβιστές, όπως και να «παγώσουν» τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ