Κοσμος

Εκλογές στην Αλβανία: Προηγείται ο Έντι Ράμα

Πότε θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα © EPA / JOHN THYS / POOL

Εκλογές στην Αλβανία: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για τον Έντι Ράμα και Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Προβάδισμα του Έντι Ράμα και του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Αλβανία δείχνουν τα έως τώρα αποτελέσματα για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Σύμφωνα με την κρατική εκλογική επιτροπή, με το 30% των καταμετρημένων ψήφων, στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας συγκεντρώνει το 49,4% των ψήφων. Την ίδια στιγμή, το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης έρχεται δεύτερο με 38,8%, ενώ το Κίνημα Σοσιαλιστικής Ένταξης έρχεται τρίτο με 7,1% των ψήφων. 

Έντι Ράμα
Έντι Ράμα © EPA / Malton Dibra

Η επιτροπή δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα την Τρίτη. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει την αυτοδυναμία, εάν συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. 

Η Αλβανία, με πληθυσμό 2,8 εκατομμυρίων αλλά 3,6 εκατ. ψηφοφόρους λόγω της μεγάλης διασποράς, έχει ιστορικό βίας και ισχυρισμών για εκλογική απάτη κατά τις τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του κομμουνισμού

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αλβανία
Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αλβανία © EPA / Malton Dibra

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αλβανία
Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στην Αλβανία © EPA / Malton Dibra

Να σημειωθεί ότι μόλις την Τετάρτη, δολοφονήθηκε υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση, η οποία ακολούθησε μια διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού κόμματος. 

Η Αλβανία τέθηκε σε καθεστώς υποψήφιου κράτους – μέλους της Ε.Ε. το 2014 αλλά δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο, κυρίως εξαιτίας της αποτυχίας της να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, καθώς και της κόπωσης που παρατηρείται σχετικά με τη διεύρυνση του μπλοκ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ