- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Έτοιμες να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Τι είπε ο Μπάιντεν στον Ερντογάν - Πότε γίνεται η επίσημη ανακοίνωση
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων με την απόφαση να ανακοινώνεται από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο (24/4).
Με επίσημη ανακοίνωση η οποία αναμένεται να γίνει το Σάββατο (24/4) οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Παρόλο που η Γενοκτονία των Αρμενίων αναγνωρίζεται από περισσότερες από 30 χώρες (μεταξύ αυτών και η Γαλλία) και έχει τεκμηριωθεί από πολλούς ιστορικούς, η Τουρκία επιμένει να αμφισβητεί τα ιστορικά στοιχεία.
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) επικαλέστηκε σήμερα μια «ανακοίνωση» που αναμένεται το Σάββατο, για τη «Γενοκτονία των Αρμενίων», δείχνοντας να επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να την αναγνωρίσει.
«Όσον αφορά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορείτε να περιμένετε μια ανακοίνωση αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ. Μέχρι τώρα η αμερικανική κυβέρνηση απέφευγε να κάνει λόγο για Γενοκτονία των Αρμενίων.
Εκτιμάται ότι 1,5 εκατ. Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους σε εκτεταμένες σφαγές που αποδίδονται στο Κίνημα των Νεότουρκων (1908 - 18), με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
Μπάιντεν σε Ερντογάν για Αρμένιους: Θα χρησιμοποιήσω τη λέξη «Γενοκτονία»
Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, ότι σκοπεύει να αναγνωρίσει ως Γενοκτονία τις σφαγές και τις αναγκαστικές εκτοπίσεις των Αρμενίων το 1915.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε τον Ερντογάν ότι θα χρησιμοποιήσει τον όρο «Γενοκτονία» σε δήλωσή του το Σάββατο, πραγματοποιώντας έτσι και μια προεκλογική του δέσμευση στην Αρμένικη κοινότητα στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Μπάιντεν μετέφερε στον Ερντογάν «το ενδιαφέρον του για μια εποικοδομητική διμερή σχέση με διευρυμένους τομείς συνεργασίας και αποτελεσματική διαχείριση των διαφωνιών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Απογειώθηκαν μαχητικά της RAF
Επίκεντρο της διαμάχης είναι το Jackson Park
Νέα επιτυχής αναχαίτιση από την ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού
Στρατιωτικά αεροσκάφη επιστρατεύει το Παρίσι - Στάχτη 250.000 στρέμματα στην Ισπανία
Πώς οι επικεφαλής της βρετανικής και της γαλλικής ακροδεξιάς επιχειρούν να μετατρέψουν τους λεκέδες σε παράσημα, στον δρόμο προς τη Downing Street και το Élysée.
Η ελληνική πυροβολαρχία εξουδετέρωσε επίθεση εναντίον κρίσιμων εγκαταστάσεων
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, τρεις μήνες μετά την επίθεση που είχε οδηγήσει στην αναβολή της
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές - Αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή
Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων που δεν συμπαθούσε τα παιδιά, και δεν ήθελε με τίποτα ένα δικό της — αλλά τα ήξερε όσο λίγοι
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας, εξαίροντας την πράξη του νεαρού
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.