Κοσμος

Σχοινάς: 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου

«Εντυπωσιακός ρυθμός εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαργαρίτης Σχοινάς
Μαργαρίτης Σχοινάς © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μαργαρίτης Σχοινάς: Μέχρι το τέλος Ιουνίου 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ - Στόχος μας η επίτευξη της ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουμε 400 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ που μας φέρνουν στον στόχο μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σχοινάς υποστήριξε ότι υπήρξε μια εταιρεία η οποία υποεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε ισχυρές δεσμεύσεις που δεν κατάφερε να εκπληρώσει και «αυτό μας έριξε πίσω μερικές εβδομάδες, στις οποίες προστέθηκαν και κάποιες εβδομάδες καθυστέρησης στις οποίες οι εταιρείες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Ευτυχώς, όμως, υπήρξε μια άλλη εταιρεία, η Pfizer, που υπερεκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και μέσα στην πορεία του δεύτερου τριμήνου του ’21, μέχρι τέλη Ιουνίου, η Ευρώπη θα είναι πλήρως στους στόχους της, θα έχουμε δηλαδή μέχρι το τέλος του Ιουνίου γύρω στις 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στις οποίες αν προσθέσουμε και τις 100 που είχαμε στο πρώτο τρίμηνο μας φέρνουν απόλυτα στους στόχους μας για την επίτευξη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι».

«Υπάρχει μια εμβληματική ημερομηνία η 14η Ιουλίου που είναι η επέτειος της Γαλλικής Επανάστασης και θα ήταν πολύ καλά να τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο 70% της ανοσίας τότε», τόνισε.

«Εντυπωσιακός ρυθμός εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε λόγο για εντυπωσιακό ρυθμό εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, παρότι είμαστε ακόμα στα μέσα Απριλίου. Επεσήμανε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε «να μην κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα» είπε με νόημα.

 

«Υπερόπλο το Ταμείο Ανάπτυξης»

Ερωτηθείς για το Ταμείο Ανάπτυξης έκανε λόγο για υπερόπλο στην ποιοτική αναβάθμιση της αναπτυξιακής προσπάθειας της Ευρώπης σε δύσκολους καιρούς, ενώ εξειδικεύοντας για την Ελλάδα είπε ότι πρόκειται για την τέταρτη πιο κερδισμένη χώρα των 27.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ