- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«La Repubblica»: Η Τουρκία σταματά την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων
Η ιταλική εφημερίδα μιλά για «αντίποινα» της Άγκυρας
«La Repubblica»: Τι αναφέρει η ιταλική εφημερίδα σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων.
H ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» κάνει λόγο για «αντίποινα» της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι στις οποίες χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει, η Άγκυρα αποφάσισε να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία.
Σε ρεπορτάζ της η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το όλο κόστος της αγοράς, αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.
Μάλιστα, η εφημερίδα τονίζει ότι «προειδοποιητικά μηνύματα» εστάλησαν σε άλλες δυο ιδιωτικές εταιρίες και στον όμιλο του ενεργειακού τομέα Ansaldo Energia, ιδιοκτήτη σε ποσοστό 40% μιας τρίτης εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας, έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Ντράγκι κατά Ερντογάν: Με τους δικτάτορες να είμαστε σαφείς
Την αντίθεση του με την συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντηση του με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την στάση του πρόεδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, υπογράμμισε: «Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις, αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη παρτίδα που αναρτήθηκε σε ειδική ιστοσελίδα του Πενταγώνου αποτελείται από 162 φακέλους
Η στήριξη στην ΕΕ ενισχύεται πανευρωπαϊκά, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική
Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στη Ζίντσιχ
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται αποκλειστικά δια θαλάσσης
Δεν είναι μόνο η διατροφή όπως φανταζόμαστε ίσως
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπαθ μιλούν για πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα και θερμικά σταθερό εμβόλιο
Οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές που μοιράστηκαν ο Ουίλιαμ και η Κέιτ άνοιξαν ξανά τη συζήτηση γύρω από τη σχέση του δούκα του Σάσεξ με το Παλάτι
Η Άγκυρα ετοιμάζει νομική κατοχύρωση διεκδικήσεων, προκαλώντας ανησυχία σε Ελλάδα και Κύπρο
Βαριές κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα και εμπορία ανθρώπων - Το χρονικό της υπόθεσης
Το τανκερ συνοδεύθηκε μέχρι τις νότιες ακτές της χώρας και παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές
H υπεράντληση υπόγειων υδάτων στην πρωτεύουσα του Μεξικού προκαλεί υποχώρηση του εδάφους
Ένας πρώτος απολογισμός τη θητείας του και η νέα του έκκληση υπέρ της ειρήνης
Kαθησυχάζει μετά τα περιστατικά στο κρουαζιερόπλοιο - «Δεν πρόκειται για νέο Covid»
Δεν έχει ανιχνευθεί αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Είχε έρθει σε επαφή με θύμα της επιδημίας του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius
Τα γενέθλιά του τιμώνται με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, συναυλία στο Royal Albert Hall, εκδηλώσεις σε μουσεία και περιπάτους στη φύση
Πετρελαϊκοί κολοσσοί και τράπεζες εκτόξευσαν τα κέρδη τους
Ερωτικό ραντεβού με τραγική εξέλιξη
Ο 70χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργικό κρεβάτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.