- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Il Messaggero: Επιχείρηση νησιά «covid free» και στην Ιταλία
Σχέδιο Ντράγκι με σημείο αναφοράς την Ελλάδα
Στους στόχους της κυβέρνησης Ντράγκι, σχετικά με τον τουρισμό, είναι η δημιουργία νησιών «covid free», όπως γίνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Il Messaggero
Σε σημερινό της άρθρο, η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero αναφέρεται αναλυτικά στο σχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι για δημιουργία νησιών «covid free» και στην Ιταλία, με σημείο αναφοράς τη χώρα μας.
«Η κυβέρνηση εργάζεται με στόχο η επιχείρηση νησιά «covid free» να ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι στόχος είναι να εμβολιαστούν αρχικά όλοι οι κάτοικοι των μικρότερων ιταλικών νησιών, όπως τα Κάπρι, Ίσκια, Προτσίντα, Πόντζα, Λίπαρι και Έλμπα.
«Το σχέδιο της κυβέρνησης για να προστατευθούν από τον κορονοϊό τα μικρότερα νησιά, με σημείο αναφοράς εκείνο της Ελλάδας, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται και βρίσκεται στην φάση της τελειοποίησης», υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης, η οποία εξηγεί ότι θα επιλεγούν νησιά στα οποία υπάρχουν επαρκώς εξοπλισμένα κέντρα υγείας.
Η Ιl Messaggero γράφει, επίσης, ότι «η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ντράγκι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών το σκεύασμα της Johnson&Johnson, το οποίο προβλέπει την χορήγηση μιας μόνον δόσης. Οι ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία, με την ελπίδα να μπορέσει και η χώρα τους να επιλεγεί και πάλι ως τουριστικός προορισμός, κυρίως από τους αμερικανούς τουρίστες.
«Πρόκειται για μια αναγκαία πρωτοβουλία, από την στιγμή που οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις δεν αρκούν και στην Ιταλία το 2020 καταγράφηκαν 67 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις τουριστών, σε σχέση με το 2019, με οικονομική ζημιά η οποία ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ », υπογραμμίζει, τέλος, η Il Messaggero.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.