Κοσμος

Ισραήλ: Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες- 4η φορά μέσα σε δύο χρόνια

Στα εκλογικά τμήματα περίπου 6,6 εκατ. πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές στο Ισραήλ
Εκλογές στο Ισραήλ © EPA / ATEF SAFADI

Εκλογές στο Ισραήλ: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον νικητή - Μέσα σε δύο χρόνια είναι η τέταρτη φορά που στήνονται κάλπες.

Στις κάλπες θα βρεθούν σήμερα περίπου 6,6 εκατομμύρια πολίτες στο Ισραήλ, καθώς για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, καλούνται στα περίπου 13.700 εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές

Οι εκλογές γίνονται με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, την ώρα που στη χώρα ο μισός πληθυσμός έχει πλέον λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του ιού. 

Αφίσες στους δρόμους του Ισραήλ υπέρ του Νετανιάχου
Αφίσες στους δρόμους του Ισραήλ υπέρ του Νετανιάχου © EPA / ABIR SULTAN

Το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προβλέπεται ότι θα αναδειχθεί ξανά ισχυρότερη δύναμη στην Κνέσετ, την ισραηλινή Βουλή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να ηγηθεί ενός συνασπισμού της δεξιάς με 61 έδρες. Πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, η συμμετοχή είχε φθάσει το 71,3%.

 

Ισραήλ: Έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 στο 50% του πληθυσμού του των 9,3 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε στις 26 Φεβρουάριου, ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν. Το Ισραήλ συνυπολογίζει στον πληθυσμό του τους Παλαιστινίους της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τους οποίους έχει περιλάβει στην εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας δεν περιλαμβάνονται στην ισραηλινή εμβολιαστική εκστρατεία.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε πως το 35% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer Inc. και θα μπορέσει να πάρει ένα αποκαλούμενο «Πράσινο Πάσο», με το οποίο αυτοί που έχουν εμβολιασθεί θα έχουν πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας τους οποίους η χώρα ανοίγει και πάλι σταδιακά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ