Κοσμος

Ταϊβάν: Aλλάζουν το όνομά τους σε «Σολομό» για δωρεάν σούσι

Δεκάδες πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σούσι με σολομό
Σούσι με σολομό © Pixabay / DesignNPrint

Ταϊβάν: Πώς μία προωθητική ενέργεια για δωρεάν σούσι έκανε πολίτες να θέλουν να αλλάξουν το όνομά τους σε «Σολομό».

Ακούγεται παράδοξο, αλλά τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες πολίτες της Ταϊβάν πηγαίνουν στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να αλλάξουν τα νομικά τους έγγραφα και να συμπεριλάβουν στο όνομά τους τη λέξη «Σολομός»

Σε αυτή τη λύση καταφεύγουν όσοι επιθυμούν να πάρουν δωρεάν σούσι από την αλυσίδα εστιατορίων Akindo Sushiro. Η συγκεκριμένη αλυσίδα δεσμεύτηκε να δώσει δωρεάν γεύματα σε όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν το ασυνήθιστο όνομα «σολομός». Μάλιστα, η αλυσίδα μερίμνησε έτσι ώστε να ονόματα πολιτών που είχαν ως συνθετικό τη λέξη «σολομός» να μπορούν να απολαύσουν γεύματα στη μισή τιμή. Για όσους δε, τα ονόματά τους ήταν ομόηχα, προβλέπεται έκπτωση 10%. 

Σύμφωνα με το Insinder, οι Times πήραν συνέντευξη από μια φοιτήτρια στο Taichung, η οποία είπε ότι άλλαξε το όνομά της σε «Kuo Salmon Rice Bowl», αλλά σχεδίαζε να την αλλάξει την επόμενη μέρα. Δύο άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μίλησαν οι The Times είπαν ότι είχαν φάει σούσι αξίας 13.000 $ (459 $) στο εστιατόριο σε ένα γεύμα. «Δεν νομίζω ότι θα θέλουμε να φάμε ξανά σολομό για λίγο», δήλωσαν. 

Ο Akindo Sushiro δήλωσε στους Taipei Times ότι 28 άτομα είχαν ζητήσει δωρεάν γεύματα από τις 16:00 την Τετάρτη και συνολικά 1.000 άτομα είχαν συμμετάσχει. 

Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, οι πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή νομικής ονομασίας πρέπει να πληρώσουν NT $ 80 ($ 3) για μια νέα ταυτότητα και πιστοποιητικό εγγραφής νοικοκυριού, όπως προβλέπει το Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων της Ταϊπέι. Καλού - κακού οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα ονόματα μπορούν να αλλάξουν μόνο μέχρι τρεις φορές στην Ταϊβάν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ