- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταϊβάν: Aλλάζουν το όνομά τους σε «Σολομό» για δωρεάν σούσι
Δεκάδες πολίτες στις αρμόδιες υπηρεσίες
Ταϊβάν: Πώς μία προωθητική ενέργεια για δωρεάν σούσι έκανε πολίτες να θέλουν να αλλάξουν το όνομά τους σε «Σολομό».
Ακούγεται παράδοξο, αλλά τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες πολίτες της Ταϊβάν πηγαίνουν στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, προκειμένου να αλλάξουν τα νομικά τους έγγραφα και να συμπεριλάβουν στο όνομά τους τη λέξη «Σολομός».
Σε αυτή τη λύση καταφεύγουν όσοι επιθυμούν να πάρουν δωρεάν σούσι από την αλυσίδα εστιατορίων Akindo Sushiro. Η συγκεκριμένη αλυσίδα δεσμεύτηκε να δώσει δωρεάν γεύματα σε όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν το ασυνήθιστο όνομα «σολομός». Μάλιστα, η αλυσίδα μερίμνησε έτσι ώστε να ονόματα πολιτών που είχαν ως συνθετικό τη λέξη «σολομός» να μπορούν να απολαύσουν γεύματα στη μισή τιμή. Για όσους δε, τα ονόματά τους ήταν ομόηχα, προβλέπεται έκπτωση 10%.
Σύμφωνα με το Insinder, οι Times πήραν συνέντευξη από μια φοιτήτρια στο Taichung, η οποία είπε ότι άλλαξε το όνομά της σε «Kuo Salmon Rice Bowl», αλλά σχεδίαζε να την αλλάξει την επόμενη μέρα. Δύο άλλοι άνθρωποι με τους οποίους μίλησαν οι The Times είπαν ότι είχαν φάει σούσι αξίας 13.000 $ (459 $) στο εστιατόριο σε ένα γεύμα. «Δεν νομίζω ότι θα θέλουμε να φάμε ξανά σολομό για λίγο», δήλωσαν.
Ο Akindo Sushiro δήλωσε στους Taipei Times ότι 28 άτομα είχαν ζητήσει δωρεάν γεύματα από τις 16:00 την Τετάρτη και συνολικά 1.000 άτομα είχαν συμμετάσχει.
Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, οι πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή νομικής ονομασίας πρέπει να πληρώσουν NT $ 80 ($ 3) για μια νέα ταυτότητα και πιστοποιητικό εγγραφής νοικοκυριού, όπως προβλέπει το Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων της Ταϊπέι. Καλού - κακού οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα ονόματα μπορούν να αλλάξουν μόνο μέχρι τρεις φορές στην Ταϊβάν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.