- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Ο πυρηνικός σταθμός προχωρά με βοήθεια από τη Ρωσία
Πότε θα ξεκινήσει να λειτουργεί ο «Ακούγιου» στην επαρχία Μερσίν - Γιατί «τρέχουν» να προλάβουν το 2023
Προχωρούν οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό «Ακούγιου» στην Τουρκία, με Ερντογάν και Πούτιν να επιβεβαιώνουν εκ νέου τη συνεργασία στην κατασκευή του.
Συνεχίζονται οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό «Ακούγιου» στην Τουρκία (επαρχία Μερσίν).
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κήρυξαν την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 την έναρξη των κατασκευαστικών έργων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του τρίτου αντιδραστήρα.
Ο πυρηνικός σταθμός «Ακούγιου» στην Τουρκία προβλέπεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2023, όταν θα εορτάζονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ρωσική εταιρεία Rosatom χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, τηρώντας τις πιο υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του εν λόγω έργου θα επιτρέψει την αναβάθμιση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της Τουρκίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» στην επαρχία Μερσίν έχει αναλάβει η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom. Η συμφωνία για την κατασκευή υπεγράφη το 2010.
Ερντογάν για πυρηνικό σταθμό «Ακούγιου» στην Τουρκία: Τούρκοι αυτοί που τον φτιάχνουν
Από τη μεριά του ο Ερντογάν ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή οι περισσότεροι από τους 8.000 και πλέον εργαζόμενους στον υπό κατασκευή σταθμό είναι Τούρκοι.
Και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 100 Τούρκοι φοιτητές φοιτούν στη Ρωσία και όταν έρθει η στιγμή θα απασχοληθούν στον πυρηνικό σταθμό «Ακούγιου». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι όταν ανοίξει ο σταθμός, θα υπάρχει επαρκής αριθμός ειδικών για να στελεχώσουν τις θέσεις εργασίες στον τομέα της ατομικής ενέργειας στην Τουρκία.
Τουρκία: Πυρηνικός σταθμός «Ακούγιου» - Βασικά στοιχεία
Διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Akkuyu Nukleer JSC και το 99% και πλέον του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στη Rosatom.
Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία Μερσίν θα έχει τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4.800 Μεγαβάτ, οι οποίοι θα μπορούν ετησίως να παράγουν περίπου 35 δισεκατομμύρια Κιλοβάτ / ανά ώρα.
Η κατασκευή των εγκαταστάσεων του πρώτου αντιδραστήρα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018 και του δεύτερου τον Ιούνιο του 2020. Η άδεια για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του τέταρτου αναμένεται να εκδοθεί το φθινόπωρο του 2021. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο πρώτος αντιδραστήρας προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία του 2023.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.