Κοσμος

ΗΠΑ: App-ψηφιακό εισιτήριο δείχνει αν έχει γίνει τεστ ή εμβόλιο

Τι πληροφορίες θα παρέχει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφαρμογή στα κινητά
Εφαρμογή στα κινητά © UNSPLASH

Η Νέα Υόρκη λάνσαρε ένα νέο πρόγραμμα «διαβατηρίου» για τη νόσο COVID-19 σε μεγάλους χώρους εκδηλώσεων με τη μορφή application για κινητά.

Ένα application για κινητά χρειάζεται να έχουν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, που επιθυμούν να βρεθούν σε εκδηλώσεις. Αυτή η εφαρμογή θα δείχνει αν έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού ή το εμβόλιο καθώς και το αποτέλεσμα του τεστ.

Συγκεκριμένα, το Excelsior Pass δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά στο Madison Square Garden, την Τρίτη (02/03) κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού των New York Rangers, λειτουργώντας σαν ένα εισιτήριο μέσω κινητού τηλεφώνου που αναφέρει το εμβόλιο και την κατάσταση των τεστ των συμμετεχόντων.

Η «πρεμιέρα» της εφαρμογής έγινε στο Barclays Center στα τέλη του περασμένου μήνα. Ωστόσο, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποκάλυψε το πρότζεκτ μέσω ανακοίνωσης, την Τρίτη (02/03), επιμένοντας ότι τα δεδομένα στο κρατούνται «εντελώς εμπιστευτικά».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε:

«Το Excelsior Pass θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη λήψη πληροφοριών σε χώρους και εγκαταστάσεις με ασφαλή και απλοποιημένο τρόπο, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε γρήγορα την επανέναρξη αυτών των επιχειρήσεων και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας νέας κανονικότητας». Όμως, επέμεινε πως -προς ώρας- η συμμετοχή στο εν λόγω πρότζεκτ «είναι εθελοντική».

Οι οδηγίες αναγκάζουν, επίσης, τους διοργανωτές να «συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας από όλους εκείνους, που παρευρίσκονται για να βοηθήσουν κατά την ενημέρωση και την ιχνηλάτηση των επαφών», αν και αυτό γίνεται ξεχωριστά πλέον μέσω του νέου Excelsior Pass.

Να σημειωθεί πως ως εναλλακτική λύση στην εφαρμογή για κινητά, οι κάτοικοι μπορούν επίσης να παρουσιάσουν μια έντυπη έκδοση της κάρτας τους για να αποκτήσουν είσοδο σε εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που συνδέεται με τις πληροφορίες υγείας τους.

Φυσικά, ο κωδικός αυτός δεν διαβιβάζει ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα σε χώρους εκδηλώσεων, αλλά απλώς ειδοποιεί όταν η ψηφιακή κάρτα δεν είναι έγκυρη και παρότι έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δύο τοποθεσίες έως τώρα, η κυβέρνηση της Πολιτείας ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα περαιτέρω μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Ως τις 23 Φεβρουαρίου, για πρόσβαση σε εγκαταστάσεις με πάνω από 100.000 θεατές απαιτείτο είτε αρνητικό τεστ έως και 72 ώρες πριν από την εκδήλωση είτε βεβαίωση για πλήρη εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ