- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέξας: Αγωγή 100 εκ. για τον θάνατο 11χρονου στο κύμα ψύχους
Την αγωγή κατέθεσε η μητέρα του αγοριού κατά δύο εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας
ΗΠΑ: Μια μητέρα, ο 11χρονος γιος της οποίας πέθανε στο κύμα ψύχους στο Τέξας, κατέθεσε μήνυση για 100 εκατομμύρια δολάρια
Η μητέρα ενός 11χρονου αγοριού, που πέθανε, αφότου κόπηκε το ρεύμα και η θέρμανση στο τροχόσπιτό τους στο Τέξας, κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους της περασμένης εβδομάδας, κατέθεσε μήνυση αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, κατηγορώντας τις για σοβαρή αμέλεια.
Η Μαρία Πινέντα καταγγέλλει ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ERCOT και Entergy Corps ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της Κρίστιαν, που βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο τροχόσπιτό τους, όπου κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τον 3χρονο αδελφό του.
Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας βρέθηκαν «στο σκοτάδι» και τουλάχιστον 20 πέθαναν αφότου χιονοθύελλα έπληξε την Πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, βυθίζοντας τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, μετά το κύμα ψύχους του 2011, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον.
Η οικογένεια ζει στο Κονρόε του Τέξας, ένα προάστιο του Χιούστον.
Ο δικηγόρος της Πινέντα Τόνι Μπάζμπι είπε στο ABC News ότι εκπροσωπεί επτά οικογένειες, που έχασαν δικούς τους την επομένη της καταιγίδας και σχεδιάζονται νέες μηνύσεις σε βάρος εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Στον Κρίστιαν διεξάγεται νεκροψία νεκροτομή, μετέδωσε το ABC News.
H ERCOT, ένας συνεταιρισμός που είναι υπεύθυνος για το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.
Εκπρόσωπος της Entergy, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών στην κοινότητά μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.