- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ένας στους τρεις στρατιωτικούς αρνούνται να εμβολιαστούν
Σύμφωνα με στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας
Ένα στα τρία μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αρνείται να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησαν στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Το ένα τρίτο των μελών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αρνείται να λάβει το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, παρά το υψηλό επίπεδο επιπολασμού στις τάξεις τους και τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία ανοσοποίησης του γενικού πληθυσμού.
Ο υποστράτηγος Τζεφ Ταλιαφέρο αποκάλυψε αυτό το υψηλό ποσοστό κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, ενώ το Πεντάγωνο χαρακτηρίζει ακόμη τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό προαιρετικά.
«Το ποσοστό αποδοχής βρίσκεται σε επίπεδο γύρω στα δύο τρίτα», είπε ο υποστράτηγος Ταλιαφέρο, υπογραμμίζοντας ότι ο αριθμός που έδωσε βασίζεται σε ακόμη «πολύ προκαταρκτικά δεδομένα».
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λεπτομερειακά δεδομένα για το σύνολο των ένοπλων δυνάμεων ως προς τον εμβολιασμό, πάντως διαβεβαίωσε ότι έχουν χορηγηθεί 916.500 δόσεις ως εδώ. Το ποσοστό άρνησης είναι παρόμοιο με αυτό στον γενικό πληθυσμό, πρόσθεσε ο κ. Κέρμπι.
Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει μέλη του στρατού και της Εθνοφρουράς για να ενισχύσει το προσωπικό που διεξάγει την εκστρατεία ανοσοποίησης του γενικού πληθυσμού σε όλη τη χώρα.
Γενικά, το Πεντάγωνο χαρακτηρίζει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό με τα περισσότερα εγκεκριμένα εμβόλια. Όμως τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για τον SARS-CoV-2 ως τώρα δεν έχουν παρά μόνο άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA). Κατά συνέπεια, ο εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊό δεν έχει χαρακτηριστεί υποχρεωτικός για τους στρατιωτικούς, εξήγησε ο Τζον Κέρμπι.
«Υπάρχει πραγματικό όριο, από νομική σκοπιά (...) προκειμένου να γίνει υποχρεωτικός (ο εμβολιασμός) για τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους», διευκρίνισε.
Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με πάνω από 488.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 27,75 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς μέχρι χθες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.