- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακάρ: Αφού μιλάτε για φιλία, αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά
«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά»
Τουρκία: Οι νέες δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ κατά της Ελλάδας - Ζητά ξανά αποστρατιωτικοποίηση νησιών.
Νέα δήλωση κατά της Ελλάδας κάνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση νησιών, κατηγορώντας τη χώρα μας για προκλήσεις.
Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Aksam σημειώνει ότι «οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης. Παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας. Ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας , δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά!»
Tην ίδια ώρα, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ» και πως «θα επιτεθούν οι Τούρκοι». Επιπλέον σε ό,τι αφορά τους S-400 σημείωσε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης», ενώ υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών.
Ερντογάν: Ζήτησε σύνοδο μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας
Τη διεξαγωγή συνόδου με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποίησε με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την επιθυμία του να οργανωθεί μια σύνοδος Τουρκίας - ΕΕ πριν από τη λήξη της πορτογαλικής προεδρίας» ανέφερε η τουρκική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες. Ακόμη, ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει «θετικό» πνεύμα στις σχέσεις της με την ΕΕ.
Από την πλευρά του, το Βερολίνο σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνομιλία της Μέρκελ με τον Ερντογάν, ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου», ενώ επαναβεβαίωσε «τη σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες «σποραδικές συγκρούσεις» στα Στενά του Ορμούζ
Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν
Ο Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία δεκαετιών με UAP, με μαρτυρίες και βίντεο και από Ελλάδα
Δασμοί, πόλεμοι και Γροιλανδία χαλάνε την εικόνα των ΗΠΑ
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη κηλίδα κοντά στον βασικό πετρελαϊκό κόμβο του Ιράν
Το Reform Party κερδίζει έδαφος, εντείνοντας την πίεση προς τον Κιρ Στάρμερ
Η Ουάσινγκτον αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από την Τεχεράνη
Η γυναίκα επέβαινε στην ίδια πτήση με ασθενή που πέθανε στο Γιοχάνεσμπουργκ
Φέρεται επίσης να τον δάγκωσε σε διάφορα σημεία του σώματος
Νέα ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών - Ο Τραμπ επιμένει πως η συμφωνία κατάπαυσης πυρός παραμένει σε ισχύ
Η πρώτη παρτίδα που αναρτήθηκε σε ειδική ιστοσελίδα του Πενταγώνου αποτελείται από 162 φακέλους
Η στήριξη στην ΕΕ ενισχύεται πανευρωπαϊκά, αλλά η ελληνική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική
Οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στη Ζίντσιχ
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται αποκλειστικά δια θαλάσσης
Δεν είναι μόνο η διατροφή όπως φανταζόμαστε ίσως
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπαθ μιλούν για πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα και θερμικά σταθερό εμβόλιο
Οι τρυφερές οικογενειακές στιγμές που μοιράστηκαν ο Ουίλιαμ και η Κέιτ άνοιξαν ξανά τη συζήτηση γύρω από τη σχέση του δούκα του Σάσεξ με το Παλάτι
Η Άγκυρα ετοιμάζει νομική κατοχύρωση διεκδικήσεων, προκαλώντας ανησυχία σε Ελλάδα και Κύπρο
Βαριές κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα και εμπορία ανθρώπων - Το χρονικό της υπόθεσης
Το τανκερ συνοδεύθηκε μέχρι τις νότιες ακτές της χώρας και παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.