- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα πια ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του στις εκλογές
Ο Τζο Μπάιντεν είναι και με την βούλα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μετά από μια συνεδρίαση που διακόπηκε από την εισβολή στο Καπιτώλιο και επαναλήφθηκε ώρες αργότερα, η εκλογή του Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις είναι πλέον εγκεκριμένη από το Κογκρέσο.
Η πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε το πρωί πρωτοβουλία συμμάχων του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποτραπεί η κύρωση της νίκης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, σε μια τελευταία απόπειρα είτε να μην επικυρωθεί η νίκη του νεοεκλεγέντα προέδρου είτε να καθυστερήσει.
Η απόρριψη της πρωτοβουλίας αυτής από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 282 ψήφους έναντι 138 γίνεται λίγες ώρες μετά την καταψήφισή της από τη Γερουσία, με 306 ψήφους έναντι 232 του Τραμπ.
Μετά την ψηφοφορία αυτή, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ξανά η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.
Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ στη Γερουσία δήλωσε από πλευράς του ότι πιστεύει ότι δεν θα αμφισβητηθούν οι εκλεκτορικές ψήφοι άλλων πολιτειών.
Μιλώντας μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης της Γερουσίας, ο Μακόνελ διαβεβαίωσε ότι το σώμα δεν θα υποκύψει στην πίεση και τη βία. «Δεν θα μας κρατήσουν έξω από αυτήν την αίθουσα όχλος, κακοποιοί ή απειλές», είπε. «Δεν θα υποκύψουμε στην ανομία ή τον εκφοβισμό».
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στις πολιτείες Τζόρζια, Νεβάδα, Μίσιγκαν, Αριζόνα και Πενσυλβανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το προφίλ του ανθρώπου που θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός
Είναι το πρόσωπο της αμφιλεγόμενης συμφωνίας με το Ιράν και οι επικρίσεις δεν έχουν τέλος
Νυχτερινή επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια Σούμι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Οι επόμενες δύσκολες 60 ημέρες διαπραγματεύσεων
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.