Κοσμος

Ρίο ντε Τζανέιρο: Για δωροδοκία συνελήφθη ο δήμαρχος

Ο Marcelo Crivella, Ευαγγελιστής πάστορας, είχε «κόψει» κονδύλια για το «Pride Parade» και χειρίστηκε λάθος την πανδημία κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο Marcelo Crivella
Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο Marcelo Crivella © EPA

Ο Marcelo Crivella, δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, συνελήφθη για δωροδοκία - Η απόφαση να «κόψει» χρήματα από το Pride Parade και τα λάθη του με τον κορωνοϊό.

Με ανάμεικτα συναισθήματα έγινε δεκτή από τους κατοίκους στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία η είδηση ότι συνελήφθη για δωροδοκία ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Marcelo Crivella, Ευαγγελιστής πάστορας, είχε δεχτεί σφοδρή κριτική κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς είχε μειώσει τη χρηματοδότηση του «Pride Parade».

Οι συντηρητικές του απόψεις, σε συνδυασμό με τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, τον οδήγησαν να «κόψει» κονδύλια για την παρέλαση που κάνουν τα μέλη της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας -κίνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Παράλληλα, απέφευγε να δίνει το παρών στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, το οποίο αποτελεί πηγή σημαντικών εσόδων κάθε χρόνο για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την ίδια στιγμή πολλοί πολίτες τον θεώρησαν υπεύθυνο για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε περιοχές της πόλης, κατηγορώντας τον ότι έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο στη διαχείριση της πανδημίας. Η Βραζιλία είναι τρίτη παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένες μολύνσεις κορωνοϊού με 7.264.221 και δεύτερη σε θύματα από Covid-19 με 187.322.

Ο 63χρονος συντηρητικός πολιτικός τέθηκε υπό κράτηση λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει το δημαρχείο και παραδώσει τα ηνία στον Eduardo Paes, τον νικητή των φετινών τοπικών εκλογών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του «Guardian».

Ο Marcelo Crivella είχε εκλεγεί δήμαρχος το 2016 και ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2017. Σύμφωνα με το BBC, ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις «χρηματισμού» και «δωροδοκίας» από ιδιωτικές εταιρείες που υπογράφουν συμβόλαια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Marcelo Crivella αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ