Κοσμος

Παρίσι: Πρόστιμο στον δήμο για πολλές γυναίκες σε ανώτερες θέσεις

11 γυναίκες και μόνο πέντε άνδρες διορίστηκαν σε διοικητικές θέσεις στο δημαρχείο το 2018

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρίσι - Η δήμαρχος Anne Hidalgo
Παρίσι - Η δήμαρχος Anne Hidalgo © EPA/JULIEN DE ROSA

Οι αρχές της πόλης του Παρισιού δέχθηκαν πρόστιμο για την πρόσληψη υπεράριθμων γυναικών σε ανώτερες θέσεις

Η δημοτική αρχή του Παρισιού τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ, επειδή τοποθετήθηκαν πολλές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις, πρόστιμο που θεωρήθηκε «παράλογο» από τη δήμαρχο της πόλης Anne Hidalgo.

«Αυτό το πρόστιμο είναι προφανώς παράλογο, άδικο, ανεύθυνο και επικίνδυνο», είπε η δήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες στη Γαλλία πρέπει να προωθηθούν με «σθένος, επειδή η υστέρηση παντού στη Γαλλία είναι ακόμα πολύ μεγάλη».

Το πρόστιμο απαιτήθηκε από το υπουργείο Δημοσίων Υπηρεσιών της Γαλλίας, με την αιτιολογία ότι το δημαρχείο του Παρισιού είχε παραβεί την εθνική νομοθεσία για την ισότητα των φύλων στο προσωπικό του 2018.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μας έχει επιβληθεί πρόστιμο», δήλωσε η Hidalgo, μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι χάρηκε όταν έμαθε για την ποινή.

Η Παριζιάνα δήμαρχος είπε ότι κατηγορήθηκε επειδή 11 γυναίκες και μόνο πέντε άνδρες διορίστηκαν σε διοικητικές θέσεις στο δημαρχείο το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι το 69% των διορισμών αφορούσε γυναίκες.

«Η διοίκηση του δημαρχείου, ξαφνικά, έγινε πάρα πολύ φεμινιστική», δήλωσε η δήμαρχος, η οποία επανεξελέγη για δεύτερη θητεία πέρυσι.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, όπως μετέδωσε η Le Monde, το δημαρχείο παραβίασε τον νόμο Sauvadet του 2013 που ορίζει ότι το ένα φύλο δεν θα πρέπει να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% των υποψηφιοτήτων για διευθυντικές θέσεις.

Η Hidalgo είπε ότι θα πήγαινε τον «λογαριασμό» για το πρόστιμο στην κυβέρνηση αυτοπροσώπως, μαζί με τους αναπληρωτές δημάρχους της και όλες τις γυναίκες που εργάζονται γι 'αυτήν.

ΠΗΓΗ: euronews

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ