- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συμμετέχοντες σε διαδήλωση του κινήματος Black Lives Matter στη Νέα Υόρκη -έξι τραυματίες και άγνωστος αριθμός ατόμων σε νοσοκομεία
Μια γυναίκα στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου τύπου σεντάν της BMW το έριξε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) πάνω σε πολλούς ανθρώπους σε συνοικία του Μανχάταν, εν μέσω διαδήλωσης του κινήματος Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε κρατούμενους παράτυπους μετανάστες που άρχισαν απεργία πείνας.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της αμερικανικής μητρόπολης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης (NYPD). Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι· δεν είναι γνωστό πόσοι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν πιστεύεται πως κινδυνεύει η ζωή κάποιου από τους τραυματίες.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες περί τις 16:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στη διασταύρωση της 39ης οδού και της 3ης λεωφόρου, στην καρδιά του Μανχάταν, και προκάλεσαν την επέμβαση υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων της πυροσβεστικής και τραυματιοφορέων, κατέγραψαν κάμερες αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.
Πέντε διαδηλωτές που ερωτήθηκαν σχετικά διαβεβαίωσαν όλοι πως η οδηγός επιτάχυνε και έπεσε πάνω στους διαδηλωτές από πρόθεση.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας μολαταύτα εκτίμησε ότι είναι «πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν (επρόκειτο για) εσκεμμένη ενέργεια ή ατύχημα». Η γυναίκα ετέθη υπό κράτηση επιτόπου και θα ανακριθεί.
Η διαδήλωση γινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης 9 παράτυπων μεταναστών από την ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση, την ICE, στο Χάκενσακ, στο Νιού Τζέρζι. Οι έγκλειστοι κάνουν απεργία πείνας.
«Προσπάθησα να σταματήσω το αυτοκίνητο», είπε ένας από τους διαδηλωτές, ο Άνχελ Ριβέρα. Η οδηγός «έκοψε ταχύτητα λίγο (...) μετά πάτησε γκάζι. Έκανα βουτιά στο πλάι».
«Είδα κόσμο να εκτινάσσεται στον αέρα», είπε ο Τζόι, άλλος διαδηλωτής, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του. «Ήταν εντελώς εσκεμμένο».
«Πίστευα πως θα με σκότωνε», είπε ο Μπάντι, ακόμη ένας διαδηλωτής, που επίσης δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του. Στηλίτευσε το ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, επιτηρώντας την κινητοποίηση, δεν προστάτευσαν τους διαδηλωτές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.