Κοσμος

Ιστορική στιγμή στη Μ. Βρετανία: Άρχισε ο εμβολιασμός (video)

Η Margaret Keenan έκανε το εμβόλιο στο τοπικό νοσοκομείο στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώτος εμβολιασμός στη Μ. Βρετανία
Ο πρώτος εμβολιασμός στη Μ. Βρετανία © YouTube/Skynews

Ιστορική ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία - Ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί - Μία 90χρονη η πρώτη που το έκανε.

Αρχισαν αυτή την ώρα οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του νέου κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά εκτός κλινικών δοκιμών. Οι πρώτοι που αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα στα 1.000 κέντρα εμβολιασμού είναι οι πολίτες άνω των 80 ετών και όσοι εργάζονται σε γηροκομεία, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) με τον υψηλότερο κίνδυνο.

Η 90χρονη Margaret Keenan είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που λαμβάνει το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech κατά της covid-19.

Η Keenan, που ζει στο Κόβεντρι εδώ και 60 χρόνια αλλά κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία, έκανε το εμβόλιο στις 6:30 το πρωί, τοπική ώρα, στο νοσοκομείο της πόλης.

«Αισθάνομαι τόσο προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάζεται κατά της Covid-19», δήλωσε η Keenan. «Είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ζητήσω, επειδή σημαίνει πως μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου το νέο έτος, αφού έμεινα μόνη μου το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς», πρόσθεσε.

 

COVID-19: First patient in the world is given a COVID-19 vaccine

Στη Μεγάλη Βρετανία η σημερινή ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «V day» (ημέρα της νίκης) είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που δέχεται έντονη κριτική ότι βιάστηκε να εγκριθεί το φάρμακο και να διοχετευτεί στην αγορά της Βρετανίας. Για τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού ως «V day», «η εβδομάδα που έρχεται είναι μια ιστορική στιγμή».
 

Οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να χορηγούνται σήμερα επίσης στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Ανάμεσα σε αυτούς που θα εμβολιαστούν, φέρεται να είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο κιθαρίστας των Rolling Stones Ρόνι Γουντ κ.α.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ