- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών στις ΗΠΑ
Η Αβρίλ Χέινς έχει υπηρετήσει και στο Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα
Η Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.
Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ έγινε η Αβρίλ Χέινς, η οποία επιλέχθηκε για τη θέση από τον Τζο Μπάιντεν.
Η ίδια έχει υπηρετήσει στη δεύτερη πιο σημαντική θέση ηγεσίας της CIA, ενώ θα επιβλέπει την κοινότητα των υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών των ΗΠΑ, που ταλανίζεται από χαμηλό ηθικό, αλλά και είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες ότι η δουλειά της, χρησιμοποιήθηκε για πολιτικές επιθέσεις.
Η Χέινς, είναι μία δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη, είναι εκπαιδευμένη στις πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας (τζούντο), έχει άδεια ιδιώτη πιλότου, ενώ κάποτε προσπάθησε ανεπιτυχώς να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό με ένα μικρό αεροσκάφος.
Η Χέινς είναι η πρώτη γυναίκα που επιλέγεται για τη θέση του Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, με τη θέση αυτή, να έχει δημιουργηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με στόχο το συντονισμό της δράσης 17 υπηρεσιών πληροφοριών που διαθέτουν οι ΗΠΑ.
Πηγές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στη Γερουσία δηλώνουν ότι η Χέινς αναμένεται να εξασφαλίσει την επικύρωση του διορισμού της. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό, θα επιτευχθεί μετά από μια σειρά σκληρών ερωτήσεων με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη, για το ρόλο της ως αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τις απόψεις της για τις απειλές εθνικής ασφάλειας, από τη Ρωσία μέχρι τις απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο.
«Η Αβρίλ είναι έξυπνη και ικανή» δήλωσε ο Μαρκ Γουόρνερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Γερουσίας. «Αναμένω ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με σχολαστικές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές των δύο κομμάτων» εκτίμησε ο ίδιος.
Η Χέινς έχει υπηρετήσει και στο Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. Η ίδια, από τη θέση αυτή, καθοδήγησε το αναφερόμενο συμβούλιο, για τη λήψη απόφασης επέκτασης της υποδοχής προσφύγων από τη Συρία, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη ο εμφύλιος πόλεμος, προκαλώντας ένα κύμα προσφύγων. Η Χέινς υποστήριζε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν αντίθετη με τα αντιδυτικά μηνύματα των ακραίων ισλαμιστών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.