Κοσμος

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μερικό lockdown τα σαββατοκύριακα

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη του έτους.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα στην Τουρκία
Πολίτης με μάσκα στην Τουρκία © Can yılmaz

Τουρκία: Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα σαββατοκύριακα.

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, που θα ισχύουν μόνο τα σαββατοκύριακα. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 10 το πρωί, έτσι ώστε «να μην διαταραχθούν οι αλυσίδες ανεφοδιασμού και παραγωγής».

Παράλληλα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη του έτους και τα μαθήματα θα συνεχιστούν διαδικτυακά. Όλα τα εστιατόρια και τα καφενεία θα παρέχουν μόνο υπηρεσίες ντελίβερι. Στους αθλητικούς αγώνες δεν θα επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων.

Σήμερα Τρίτη (17/11) η Άγκυρα ανακοίνωσε 3.819 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 103 θανάτους. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία 11.704 άνθρωποι. «Αν η αυξητική τάση συνεχιστεί, θα είναι αναπόφευκτο να επανέλθουν στην ατζέντα τα μέτρα που είχαν οδυνηρές συνέπειες για όλους μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ