- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και αμέσως τα γύρισε ο Τραμπ: Δεν παραδέχομαι τίποτα
Λίγο νωρίτερα είχα αναγνωρίσει μέσω twitter, ότι ο Μπάιντεν κέρδισε
Αν και ο Τραμπ με ανάρτησή του νωρίτερα παραδέχτηκε την ήττα του στις εκλογές, με νέο tweet τα γυρίζει και δεν παραδέχεται τίποτα
Λίγη μόλις ώρα μετά την ανάρτηση του στο Twitter στην οποία αναγνώριζε τη νίκη του Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ τα γυρίζει και με νέα του ανάρτηση τονίζει ότι δεν παραδέχεται τίποτα. «Κέρδισε (σ.σ. εννοεί τον Μπάιντεν) μόνο στα μάτια των ψευδών μέσων ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».
Nωρίτερα ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την ήττα τους στις εκλογές, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και επιμένοντας ότι έγινε νοθεία, όπως υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Τwitter. «Κέρδισε (αυτός) γιατί οι εκλογές ήταν νοθευμένες», υποστηρίζει μεν, αλλά για πρώτη φορά αποδέχεται ότι είναι ο ηττημένος.
Ειδικότερα, ο απερχόμενος πλέον πρόεδρος έγραψε χαρακτηριστικά: «Κέρδισε αυτός καθώς οι εκλογές ήταν στημένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές και η διαδικασία έγινε από μια ιδιωτική εταιρεία που πρόσκειται στη ριζοσπαστική αριστερά, με κακή φήμη και τεχνικό εξοπλισμό που δεν μπορούσε καν να πληροί τις προϋποθέσεις για το Τέξας (το οποίο κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), όπως επίσης και για τα fake μέσα ενημέρωσης.
Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ.
Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα.
Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία.
Στο μεταξύ, χθες ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων, πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ, κατέκλυσε του δρόμους της Ουάσινγκτον καταγγέλλοντας την «κλοπή», όπως λένε, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων.
Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο για να πάει να παίξει γκολφ, ο Τραμπ μπόρεσε να δει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.
Η προεδρική αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από τη Freedom Plaza, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν με ενθουσιασμό «Άλλα τέσσερα χρόνια» και «ΗΠΑ, ΗΠΑ».
Η συγκέντρωση ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική παρότι ξέσπασαν αρκετά επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Τραμπ και αντι-διαδηλωτές.
Ένα άτομο μαχαιρώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πρώτων Βοηθειών, ανακοίνωσαν οι ιατρικές υπηρεσίες και η πυροσβεστική της πόλης.
Δεκάδες ακροδεξιοί, μέλη της οργάνωσης Proud Boys, έκαναν πορεία στους δρόμους, κάποιοι φορώντας κράνη και στρατιωτικά γιλέκα, ενώ μέλη του αριστερού κινήματος Antifa έκαναν δική τους αντι-διαδήλωση.
Η αστυνομία της πόλης συνέλαβε τουλάχιστον δέκα άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.