- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tατάρ: Πολύ σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο
Τι δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων
Κύπρος: Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία
Οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η «κυρίαρχη ισότητα» αποτελούν κόκκινες γραμμές για τους Τoυρκοκύπριους, δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες κατά την διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων υποστράτηγο Σεζάι Όζτουρκ, τον διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας» υποστράτηγο Ζορλού Τοπάλογλου και άλλους Τούρκους στρατιωτικούς διοικητές.
Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία, ασφάλεια και ευημερία και ότι με την εισβολή το 1974 ο τουρκικός στρατός διασφάλισε την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και έφερε ηρεμία σε ολόκληρο το νησί.
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, πρόσθεσε λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι ουδέποτε θα παραιτηθούν των εγγυήσεων της Τουρκίας. Υποστηρίζοντας ότι η κυρίαρχη ισότητα και οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινες γραμμές για τους Τουρκοκύπριους. «Λόγω της δικής μου εκλογής, διακηρύξαμε αυτά τα μηνύματά μας στον κόσμο, σε διάφορες αρχές της ΕΕ και στους Ελληνοκύπριους γείτονές μας. Συνεχίζουμε αυτή μας την πολιτική με την έγκριση του λαού μας εντός της δικής μας δημοκρατίας και προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλο τον κόσμο ότι απέκτησαν σημασία οι συνθήκες που άλλαξαν στην Κύπρο. Η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος».
Υποστηρίζοντας ότι οι στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή αύξησαν πιο πολύ την σημασία της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι κατέστη πιο σημαντική η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος τόσο στην «Γαλάζια Πατρίδα» όσο και στην «δίκαιη υπόθεση» των Τουρκοκυπρίων και σε κάθε είδους υπεράσπισή της.
Ο υποστράτηγος Σεζάι Όζτουρκ, αφού συνεχάρη τον Τατάρ για την εκλογή του, ανέφερε ότι η χώρα του θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και το ψευδοκράτος. Ισχυρίστηκε ότι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι υποστηρίζουν σχέσεις καλής γειτονίας και μια λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τετελεσμένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Απογειώθηκε μαχητικό F16 και «εξουδετέρωσε» την απειλή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.