- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Tατάρ: Πολύ σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο
Τι δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων
Κύπρος: Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία
Οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η «κυρίαρχη ισότητα» αποτελούν κόκκινες γραμμές για τους Τoυρκοκύπριους, δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες κατά την διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων υποστράτηγο Σεζάι Όζτουρκ, τον διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας» υποστράτηγο Ζορλού Τοπάλογλου και άλλους Τούρκους στρατιωτικούς διοικητές.
Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία, ασφάλεια και ευημερία και ότι με την εισβολή το 1974 ο τουρκικός στρατός διασφάλισε την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και έφερε ηρεμία σε ολόκληρο το νησί.
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, πρόσθεσε λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι ουδέποτε θα παραιτηθούν των εγγυήσεων της Τουρκίας. Υποστηρίζοντας ότι η κυρίαρχη ισότητα και οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινες γραμμές για τους Τουρκοκύπριους. «Λόγω της δικής μου εκλογής, διακηρύξαμε αυτά τα μηνύματά μας στον κόσμο, σε διάφορες αρχές της ΕΕ και στους Ελληνοκύπριους γείτονές μας. Συνεχίζουμε αυτή μας την πολιτική με την έγκριση του λαού μας εντός της δικής μας δημοκρατίας και προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλο τον κόσμο ότι απέκτησαν σημασία οι συνθήκες που άλλαξαν στην Κύπρο. Η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος».
Υποστηρίζοντας ότι οι στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή αύξησαν πιο πολύ την σημασία της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι κατέστη πιο σημαντική η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος τόσο στην «Γαλάζια Πατρίδα» όσο και στην «δίκαιη υπόθεση» των Τουρκοκυπρίων και σε κάθε είδους υπεράσπισή της.
Ο υποστράτηγος Σεζάι Όζτουρκ, αφού συνεχάρη τον Τατάρ για την εκλογή του, ανέφερε ότι η χώρα του θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και το ψευδοκράτος. Ισχυρίστηκε ότι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι υποστηρίζουν σχέσεις καλής γειτονίας και μια λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τετελεσμένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.