Ναυάγιο στη Μεσόγειο με τουλάχιστον 5 νεκρούς μετανάστες
Περίπου 70 μίλια από τις ακτές της Λιβύης
Ναυάγιο με σκάφος που μετέφερε μετανάστες σημειώθηκε στη Μεσόγειο, ανοιχτά από τις ακτές της Λιβύης - Τουλάχιστον 5 νεκροί
Nέo ναυάγιο σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στη Μεσόγειο, περίπου 70 μίλια από τις ακτές της Λιβύης, με θύματα τουλάχιστον πέντε μετανάστες και φόβο για την τύχη άλλων.
Η ισπανική ΜΚΟ Open Arms έκανε γνωστό μέσω Twitter ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες επιβάτες του πλοιάριου βρίσκονται μερικά παιδιά και ένα νεογέννητο.
Δραματικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 6 απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
«Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης. Οι διασωθέντες βρίσκονται στο πλοίο. Οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν αυτούς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκαν και 5 σοροί που καταφέραμε να ανασύρουμε» αναφέρει στη νεότερη ανάρτησή της η Open arms, χωρίς να αναφέρει πόσοι είναι οι διασωθέντες.
Σε προηγούμενο μήνυμα έγραφε: «Ναυάγιο. Οι διασώστες μας είναι στο νερό και προσπαθούν να επαναφέρουν περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ένα βρέφος. Το σκάφος ανατράπηκε, πράγμα που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπονται για μέρες στη θάλασσα. Συνεχίζουμε».
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, αλλά είμαστε μόνοι με τα περιορισμένα δικά μας μέσα» τονίζει ο Ρικάρο Γκάτι, πρόεδρος της ΜΚΟ και εκτιμά ότι δυστυχώς θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι. «Αυτό δείχνει πόσο απαραίτητη είναι μια κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση διάσωσης από τις κυβερνήσεις και τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς για ασφαλή είσοδο».
Σύμφωνα με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone υπάρχουν κι άλλα σκάφη στη θάλασσα που κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, με 275 μετανάστες και πρόσφυγες. Απ' αυτούς 20 παραμένουν στη θάλασσα μετά το σήμα κινδύνου πριν από 24 ώρες. «Χάσαμε επαφή. Πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να είναι στη θάλασσα».
Επίσης, ανακοίνωσε πως για άλλα δύο σκάφη με 75 και 100 άτομα αντίστοιχα στα χωρικά ύδατα της Μάλτας «δεν διαφαίνεται διάσωση».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.