- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Έμπιστοι του Τραμπ στο Πεντάγωνο μετά την αποπομπή Έσπερ
Πήρε προαγωγή και ένας αξιωματούχος που είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτη» τον Μπαράκ Ομπάμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στον διορισμό έμπιστων ατόμων του στο Πεντάγωνο μία μέρα μετά την αποπομπή του Μαρκ Έσπερ.
Στον διορισμό ενός έμπιστου του Αμερικανού προέδρου προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα μετά την αποπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ.
Μάλιστα, πήρε προαγωγή ένας άλλος αξιωματούχος που είχε ανυπόστατα χαρακτηρίσει τρομοκράτη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποπομπή του Έσπερ στο Twitter τη Δευτέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες της παραμονής του στο Οβάλ Γραφείο προκειμένου να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχει με πρόσωπα εντός της κυβέρνησής του.
Οι αλλαγές προσώπων αυτές, ωστόσο, στο Πεντάγωνο αυξάνουν την ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών, σχετικά με το ενδεχόμενο αναταράξεων στην πολιτική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς ο Ρεπουμπλικάνος Τραμπ θα πρέπει να αποχωρήσει από το Οβάλ Γραφείο.
Η κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την αποπομπή του Έσπερ ενδέχεται επίσης να κάνει ευκολότερη για τον Τραμπ την εφαρμογή πολιτικών, στις οποίες ήταν αντίθετος, ο πρώην υπουργός Άμυνας, όπως η ανάπτυξη στρατιωτών για την καταστολή διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.
Τον Έσπερ αντικατέστησε ο Κρις Μίλερ, που ήταν διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Κας Πατέλ που είχε θέση υψηλόβαθμου συμβούλου κατά της τρομοκρατίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, θα είναι ο προσωπάρχης του Μίλερ.
Ο Κας Πατέλ εργάστηκε ως υψηλόβαθμος βοηθός για τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Ντέβιν Νούνιες, τον υποστηρικτή του Τραμπ που ήταν πρόεδρος στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και τώρα έχει την ηγεσία της μειοψηφίας στην ίδια επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον Νούνιες, ο Πατέλ βοήθησε στην κατάρτιση ενός υπομνήματος που κατηγορούσε το FBI, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για μεροληπτική στάση σε βάρος του Τραμπ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ έπληξαν σε δέκα ημέρες πάνω από 5.000 στόχους
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.