- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φάουτσι - Εμβόλιο Moderna: Παρόμοια αποτελεσματικότητα με Pfizer
Έχει σημασία για την ταχύτητα με την οποία θα μπορέσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός
Άντονι Φάουτσι: Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με εκείνο της Pfizer.
Για το εμβόλιο έναντι του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσουν από κοινού Pfizer και BioNTech και το οποίο θα έχει «τεράστιο αντίκτυπο» στη μάχη κατά του κορωνοϊού, μίλησε ο Άντονι Φάουτσι, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική», την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που είναι πάνω από 90%.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει η Moderna ενδέχεται να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με το εμβόλιο της Pfizer, επειδή βασίζεται στην τεχνολογία mRNA. Ο Δρ. Φάουτσι, έχει κατά καιρούς αναφέρει ότι ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 50-60%, δεδομένης της έντασης της πανδημίας, θα είναι αποδεκτό.
Ο αριθμός των υπό δοκιμή εμβολίων που θα αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά έχει σημασία για την ταχύτητα με την οποία θα μπορέσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός κατά του νέου κορωνοϊού.
Η Pfizer και η BioNTech αναφέραν σήμερα ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι η προστασία από τη λοίμωξη Covid-19 επιτυγχάνεται 28 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό, που περιλαμβάνει δύο δόσεις.
«Περισσότερο από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, θεωρούμε ότι αυτό το στάδιο αποτελεί ένα βήμα μπροστά σημαντικό για τον κόσμο στην μάχη μας κατά της Covid-19», δηλώνει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.
«Το πρώτο σύνολο αποτελεσμάτων της δοκιμής της Φάσης 3 του εμβολίου κατά της Covid-19 παρέχει την αρχική απόδειξη για την ικανότητα του εμβολίου μας να προλάβει την Covid-19 », προσθέτει.
Οι εταιρείες προβλέπουν ότι έχουν την δυνατότητα παράδοσης έως και 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στον κόσμο το 2020 και μέχρι 1,3 δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021. Ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι αισιόδοξος για το ότι η προστατευτική δράση του εμβολίου διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο.
«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοσολογική δράση μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον έναν χρόνο», δήλωσε στο Reuters.
Αν και δεν είναι ακόμη γνωστή η διάρκεια της προστασίας, η έρευνα επί ιαθέντων ασθενών και προηγούμενα ευρήματα για το εμβόλιο των Pfizer και Biontech τον οδηγεί στην πεποίθηση ότι η προστασία δεν θα είναι βραχεία.
Η είδηση για την αποτελεσματικότητα του υπό δοκιμή εμβολίου έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις διεθνείς αγορές. O Dow Jones κάνει «ράλι» 1.200 μονάδων. Η μετοχή της Pfizer έχει εκτοξευτεί κατά σχεδόν 7,5%, της BioNTech κατά 8,5% και της Moderna κατά 6%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.