- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Ανέσυραν 70χρονο από τα ερείπια 33 ώρες μετά τον σεισμό
49 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους
Για 33 ώρες παρέμεινε παγιδευμένος μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο 70χρονος άνδρας, ο οποίος ανασύρθηκε σώος από τα ερείπια στη δυτική Τουρκία
Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο 49 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και έκτακτων καταστάσεων AFAD.
O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών «Riza Bey», ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 49 από 43 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.
«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν», αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της.
Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.
Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΔΟΑΕ κάλεσε «σε στρατιωτική αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρηνικού δυστυχήματος»
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του πολέμου»
Είχε αρχίσει από τον Μάιο του 2022 να δημοσιεύει σχόλια για υποτιθέμενα προβλήματα του Twitter
Τηλεοπτικά δίκτυα προσφέρουν «χρυσή αμοιβή» για μία συνέντευξη
Δείτε το υλικό που κυκλοφόρησε
Η 31χρονη γέννησε ένα πρόωρο μωρό που πέθανε μία ώρα αργότερα
Οι αντιφατικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου
Η ιστορία της μεγάλης και μοναδικής απόδρασης από τη φυλακή - φρούριο
Υπό τον φόβο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εισβάλει στο νησί της Αρκτικής
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.