- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αμερικανικές εκλογές 2020: 50 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει
Ρεκόρ προσέλευσης στις κάλπες, για πρώτη φορά από το μακρινό 1908, προβλέπει Πανεπιστήμιο στη Φλόριντα
Στις αμερικανικές εκλογές 2020 έχουν ήδη ψηφίσει 50 εκατ. ψηφοφόροι, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι σπάει το «στοιχειωμένο» ρεκόρ προσέλευσης από το 1908.
Περισσότεροι από 50.000.000 Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις αμερικανικές εκλογές 2020, 11 ημέρες πριν από την επίσημη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.
Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ έχουν μπροστά τους ακόμη 11 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας, στην τελική ευθεία για τις αμερικανικές εκλογές 2020.
Τα στοιχεία έρχονται λίγες ώρες μετά το τελευταίο debate, στο οποίο φαίνεται πως ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εντυπώσεις.
Η πρόωρη ψηφοφορία στις αμερικανικές εκλογές 2020 καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φέτος, καθώς πολλοί ψηφοφόροι προτιμούν να ψηφίσουν νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό την ημέρα των εκλογών, μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, περισσότεροι από 35.000.000 άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου και περισσότεροι από 15.000.000 αυτοπροσώπως στην κάλπη.
Οι εντυπωσιακοί αυτοί αριθμοί αποτελούν ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος για την εκλογική μάχη μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, αλλά και της επιθυμίας των Αμερικανών πολιτών να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στην Covid-19, που έχει σκοτώσει πάνω από 221.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Το υψηλό ποσοστό της συμμετοχής στην πρόωρη ψηφοφορία οδήγησε τον Μάικλ Μακ Ντόναλντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που διαχειρίζεται το U.S. Elections Project, να προβλέψει αριθμό-ρεκόρ συμμετοχής περίπου 150.000.000 πολιτών, ήτοι το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το υψηλότερο ποσοστό από το 1908.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.