- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία - Τα νέα στοιχεία
Πάνω από 98.500 διαγνωστικά τεστ έγιναν το τελευταίο 24ωρο
Στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 9.338 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με 73 ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.
Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά αύξηση των νεκρών καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, διαγνώσθηκαν 9.338 νέες μολύνσεις Covid-19 στην Ιταλία και 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 98.862 διαγνωστικά τεστ.
Μία ημέρα νωρίτερα, οι θετικοί στον ιό ήταν 11.705, ενώ είχαν ανακοινωθεί 69 νεκροί. Παράλληλα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 εισήχθηκαν 47 επιπλέον ασθενείς με κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (συνολικά νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 797 άνθρωποι), ενώ καταγράφεται και αύξηση στις εισαγωγές στους θαλάμους των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, σε σχέση με τη Δευτέρα αποφασίστηκε η νοσηλεία 545 επιπλέον ασθενών, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στους 7.676.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, αρνητικό ρεκόρ σημειώνει και πάλι η Λομβαρδία, με 1.687 και ακολουθούν η Καμπανία, με 1.593, η Τοσκάνη με 986 και το Λάτιο με 939.
Κορωνοϊός στη Ιταλία: Οι ειδικοί ζητούν την επιβολή καραντίνας
Εν τω μεταξύ, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης Κόντε για τον περιορισμό των κρουσμάτων, γνωστοί καθηγητές ιολογίας υπογραμμίζουν ότι αν η χώρα θέλει να αποφύγει νέο lockdown τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τότε πρέπει να απομονωθούν από τώρα περιοχές στις οποίες ο δείκτης μετάδοσης έχει ανέβει επικίνδυνα, ιδίως στις πόλεις και σε προάστια του Μιλάνου και της Νάπολης.
Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι, πάντως, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τόνισε ότι η όλη κατάσταση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραλληλιστεί με εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου και Μαρτίου, διότι τώρα υπάρχουν θέσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πολλοί θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί και δεν καταγράφεται τεράστια πίεση στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην αλλάξουν, προς το χειρότερο, τα δεδομένα αυτά» υπογράμμισε ο Σιλέρι για την υφιστάμενη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.