Κοσμος

Κορωνοϊός- Ρωσία: Πάνω από 15.099 νέα κρούσματα και 185 θάνατοι

Στους 24.187 συνολικά οι νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία
Ρωσία © Pixabay/ EvgeniT

Ρωσία: Περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

15.099 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ρωσία σήμερα, με τη χώρα συνολικά να μετρά 1.399.334 κρούσματα του ιού, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 185 άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό επίσημο απολογισμό των νεκρών σε 24.187, ενώ 1.070.576 έχουν ιαθεί.

Πριν από δύο ημέρες, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντενίς Μαντούροφ, δήλωσε ότι η παραγωγή του τρίτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να αρχίσει στην Ρωσία τον επόμενο χρόνο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ.

Σύμφωνα με τον Μαντούροφ, όλες οι παραγωγικές μονάδες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή του εμβολίου θα πρέπει έως το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στην διαδικασία αυτή και αφότου πραγματοποιηθούν οι κλινικές δοκιμές θα αρχίσει η παραγωγή του.

Συνολικά, είπε ο Μαντούροφ, 18 εταιρείες και ερευνητικά κέντρα βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά μέχρι στιγμής "έχω ακούσει για τρία εμβόλια".

Το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputinik-V αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο φέρει την ονομασία EpiVacKorona και έχει αναπτυχθεί από το επιστημονικό Κέντρο ιολογίας και επιδημιολογίας Vector του Νοβοσιμπίρσκ και το τρίτο από το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ