- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γαλλία - Κορωνοϊός: Τα 18.746 κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν
Έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Γαλλία μετά τα 18.746 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 ότι θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία, καθώς η χώρα κατέγραψε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν 19.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού.
«Σε μέρη όπου η ασθένεια κυκλοφορεί πολύ γρήγορα (...) θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί» ξεκαθάρισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που προβλήθηκε στα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γαλλίας. «Είναι αρκετές εβδομάδες τώρα που ο ιός κυκλοφορεί γρήγορα» πρόσθεσε.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «προχωρήσουμε σε περισσότερους περιορισμούς» σε περιοχές όπου η Covid-19 «κυκλοφορεί πολύ γρήγορα», τη στιγμή που η υγειονομική κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές στη Γαλλία.
Μετά τη Μασσαλία (νότια) και τη Γουαδελούπη (Αντίλλες) πριν από 10 ημέρες, τέθηκαν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στο Παρίσι και τα πλησιέστερα προάστιά του, και ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα ενημερώσει για την κατάσταση αύριο, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα, με μια πιθανή ένταξη νέων πόλεων σε «κατάσταση μέγιστου συναγερμού».
«Σε μέρη όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ γρήγορα, ιδίως όπου κυκλοφορεί πολύ μεταξύ των ηλικιωμένων, που είναι οι πιο ευάλωτοι, και όπου βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη πληρότητα στα κρεβάτια των μονάδων εντατικής θεραπείας, πρέπει να προχωρούμε σε περισσότερους περιορισμούς, όπως αυτοί που γνωρίζουμε για παράδειγμα στην περιοχή Μπους-ντι-Ρον ή στο Παρίσι και στα πλησιέστερα προάστια» τόνισε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους απέκλεισε έναν νέο περιορισμό στις μετακινήσεις: «Η στρατηγική που έχουμε υιοθετήσει δεν είναι αυτή, είναι να ενισχύσουμε και να αναθέσουμε περισσότερες ευθύνες στους πολίτες μας: Δεν είμαστε, και δεν θα είμαστε για πολλούς μήνες σε μια κανονική περίοδο» εξήγησε.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 18.746 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, ένα νέο ημερήσιο υψηλό όλων των εποχών και σχεδόν διπλάσιο από τον ημερήσιο σύνολο των 10.489 κρουσμάτων την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από τη λοίμωξη της COVID-19 αυξήθηκε κατά 80, και πλέον ανέρχεται σε 32.445, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 653.509.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.