Κοσμος

Κορωνοϊός στο Πεντάγωνο: Σε καραντίνα ο γενικός στρατηγός των ΗΠΑ

Σε κατ' οίκον περιορισμό και στρατιωτικοί επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το αμερικανικό Πεντάγωνο
Το αμερικανικό Πεντάγωνο © Pixabay

Κρούσμα κορωνοϊού στο αμερικανικό Πεντάγωνο βάζει σε καραντίνα στο σπίτι του τον γενικό στρατηγό των ΗΠΑ Μαρκ Μάιλι.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι μπήκε σε καραντίνα μπήκε ο γενικός στρατηγός των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μάιλι, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Το κρούσμα κορωνοϊού στο Πεντάγωνο οδήγησε σε αυτοαπομόνωση και μια σειρά από κορυφαία μέλη της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, ο υποδιοικητής της αμερικανικής ακτοφυλακής, ναύαρχος Τσαρλς Ρέι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

«Η Ακτοφυλακή ακολουθεί το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC (Αμερικανικός Οργανισμός Νοσημάτων), επιβάλλοντας καραντίνα και διεξάγοντας ιχνηλάτηση επαφών. Ο ναύαρχος Ρέι θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό» σημειώνει η ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο ναύαρχος Ρέι παρευρέθηκε σε διάφορες συναντήσεις στο Πεντάγωνο τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα μια σειρά από αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού να έχουν ήδη υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό και να περιμένουν το αποτέλεσμα.

Σε ό, τι αφορά τον επικεφαλής των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτός θα συνεχίσει να εργάζεται για λόγους ασφαλείας από το σπίτι του. Μέχρι στιγμής τα τεστ που έχει κάνει για κορωνοϊό, έχουν βγει αρνητικά.

Ο Μαρκ Μάιλι, γενικός στρατηγός των ΗΠΑ, τέθηκε σε καραντίνα έπειτα από κρούσμα στο αμερικανικό Πεντάγωνο
Ο Μαρκ Μάιλι, γενικός στρατηγός των ΗΠΑ, τέθηκε σε καραντίνα έπειτα από κρούσμα στο αμερικανικό Πεντάγωνο © EPA/Chris Kleponis

Μετά την επιβεβαίωση για κρούσμα κορωνοϊού στο Πεντάγωνο, ανακοινώθηκε ότι οι επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ναυτικού και Διαστήματος εργάζονται επίσης από το σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών και να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ