- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κύπρος: 29 νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας της χώρας.
Μία γυναίκα ηλικίας 90 ετών, με υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, λόγω κορωνοϊού, με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου να ανακοινώνει άλλα 29 νέα κρούσματα.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ανέρχεται σε 30 και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 23, 16 άντρες και 7 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,876.
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται έξι άτομα θετικά στον κορωνοϊό, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ένας ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι τρεις ασθενείς.
399 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 399 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Σήμερα ανακοινώνουμε 399 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.
3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσινγκτον κάνει λόγο για λαθρεμπόριο πετρελαίου - Κλιμακώνεται η πίεση
Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η ρύθμιση - Οργανώσεις δικαιωμάτων καταγγέλλουν στοχοποίηση μουσουλμάνων
Το κλίμα στους συντάκτες είναι ήδη τεταμένο
Η έρευνα είχε εντοπίσει ότι η μόλυνση προήλθε από ένα συστατικό του φυτικού γιαουρτιού
Την ώρα που κινδυνεύει με 15 χρόνια φυλακή στη Μπαλί
Η συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ποντίφικα
Πρόκειται για ένα από τα πιο δραματικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Σε συναγερμό Βρετανία, Ισπανία και Γαλλία
Ο Ρόζεν Ζελιάζκοφ ανακοίνωσε την παραίτησή του
Νέες αποκαλύψεις για τον ορειβάτη που άφησε τη σύντροφό του να πεθάνει από το κρύο
«Η Κολομβία παράγει πολλά ναρκωτικά... καλύτερα να συνετιστεί»
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τον Τραμπ πιο ισχυρό και αποφασιστικό από τους δικούς τους ηγέτες
Τι υπόσχεται σε όσους την αγοράσουν
Πώς μια αποτυχία μπορεί να αποκτήσει τεράστιο ηθικό βάρος και πολιτισμική ακτινοβολία
«Οι παγετώνες έχουν σημασία για το νερό, τα τρόφιμα και τα μέσα διαβίωσης»
Ο σκληρός πυρήνας του καθεστώτος και ο φόβος για διώξεις για εγκλήματα και διαφθορά
Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά από 11 μήνες
Νέα πυρά από τον Αμερικανό πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.