- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στους 26 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών μετά τη συντριβή του ουκρανικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους στην Ουκρανία
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, οι περισσότεροι σπουδαστές στρατιωτικής σχολής, σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους, που κατέπεσε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
«Η Ουκρανία έχασε 26 από τους γιους της», έγραψε σήμερα στο Facebook ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κηρύσσοντας την 26η Σεπτεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 νεκρούς και δύο αγνοούμενους. Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου (ανατολικά).
Δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, όμως ο ένας εξ αυτών, σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ο δεύτερος τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει, έγινε γνωστό από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
Συγγενείς θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος θρηνούν κοντά στα συντρίμμια του Antonov-26
Το αεροσκάφος, ένα Antonov-26, συνετρίβη χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσουχουίβ, κοντά στο Χάρκοβο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για βλάβη σε έναν από τους κινητήρες επτά λεπτά πριν από τη συντριβή και ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση, αναφέρουν σε δελτίο τύπου οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).
Ο υπουργός Άμυνας Άντριι Ταράν είπε πως «το αεροσκάφος άγγιξε το έδαφος με την ουρά του», όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο του.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέταξε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων αεροσκαφών An-26, μετά την αεροπορική τραγωδία και μέχρις ότου διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πηγή παραμένει άγνωστη
Αγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά του υπουργείου Οικονομικών και της IRS για παραβίαση απορρήτου
Τέλος στο κρατικό μονοπώλιο σε μια ιστορική απόφαση για τη χώρα
«Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δημόσιες συμβάσεις, EU Ecolabel και άσυλο στο πακέτο παραβάσεων Ιανουαρίου 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αυξάνονται οι φόβοι για στρατιωτική σύγκρουση και νέο μεταναστευτικό κύμα
Νέα ιστορική έρευνα αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο του βρετανικού στέμματος στο δουλεμπόριο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αγγελία για το όχημα, η επίσκεψη στο σπίτι της γυναίκας και η άγρια δολοφονία
Η πολυτελής κατοικία των 1.200 τ.μ. βρήκε αγοραστή λίγες ημέρες μετά τη διάθεσή της στην αγορά
Νέα τροπή στην υπόθεση με καταγγελίες για συγκάλυψη συνενόχων και δικαστικά σφάλματα
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε τα memes, τα deepfakes και τη νοσταλγία σε επίσημη κυβερνητική επικοινωνία
Επιχείρησε να βγάλει από τη φυλακή τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
Η πολιτικές Τραμπ, η κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και το κυνήγι του «ασφαλούς καταφυγίου»
Πώς συνέβη το περιστατικό
Αποσωληνώθηκε ο τραυματίας στην Τιμισοάρα – σταθερή βελτίωση, σε επαφή Υγείας Ελλάδας-Ρουμανίας τώρα
To Ουέλιγκτον λέει «όχι» στην πρόταση Τραμπ, επικαλείται τον ΟΗΕ και περιορισμένη προστιθέμενη αξία
Χαμηλός ο κίνδυνος εκτός Ινδίας, λέει ο ΠΟΥ – σε επιφυλακή η Ασία, χωρίς περιορισμούς ταξιδιών
Πρόστιμο στον Μάξι Σάφροτ μετά το περιστατικό στο πολιτιστικό κέντρο, εν μέσω δηλώσεων Τραμπ για τη Γροιλανδία
Η μοναδική υποψηφιότητα μέχρι τώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.