- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Φάουτσι - Εμβόλιο: Στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου
«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του»
Έγκριση για το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου, σύμφωνα με τον Άντονι Φάουτσι.
Περισσότερος χρόνος απ' ότι υπολογίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του αναμένεται να χρειαστεί η διάθεση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με δηλώσεις του λοιμοξιολόγου Άντονι Φάουτσι.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου πιστεύει ότι το εμβόλιο ίσως πάρει έγκριση προς το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η FDA απαιτείται να λάβει όλα τα μέτρα για να προφυλάξει τους Αμερικανούς από παρενέργειες.
Ο Δρ. Φάουτσι, μιλώντας στο Κογκρέσο, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ένα εμβόλιο ασφαλές και αποτελεσματικό, ώστε να συμβάλλει στην καταπολέμηση της πανδημίας.
Η σημαντική επισήμανση που έκανε για τις έρευνες που διεξάγονται από τους επιστήμονες, ήταν ότι «υπάρχει ελπίδα» για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να διατεθούν στους πολίτες μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι ενημέρωσε ότι εμβόλια από τις εταιρείες Moderna, Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson, ξεκινούν ή έχουν ξεκινήσει ήδη την τρίτη φάση της έρευνας, δηλαδή τις δοκιμές σε ανθρώπους και την αποτελεσματικότητά τους, όπως και τις τυχόν παρενέργειες που παρουσιάζουν.
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, μάλιστα, πως μία πέμπτη εταιρεία, η Novavax ετοιμάζεται τον Οκτώβριο να εισέλθει στην τρίτη φάση της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα.
«Ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση μίας νέας κρίσης στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Αμερικανούς γερουσιαστές.
Πάντως, ο Δρ. Φάουτσι απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παρ' ότι νωρίτερα εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Οι επιστήμονες δεν «μπορούν να εγγυηθούν» ότι θα βρεθεί εμβόλιο. Εφόσον βρεθεί εμβόλιο, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπολογίζουν την επιστροφή σε μία κανονικότητα στα μέσα με τέλη του 2021», τόνισε ο γνωστός λοιμοξιολόγος.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.