Ερντογάν προς Ελλάδα: «Μην περιφέρεστε γύρω - γύρω στα νησιά»
«Μακρόν θα έχεις πρόβλημα μαζί μου»
«Η Ελλάδα κάνει λάθος και θα μείνει μόνη της. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Προσωπική επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 1980. Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.
Με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».
Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».
Ο Ερντογάν δεν ξέχασε και την Ελλάδα: «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».
Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ όσο κι ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φρόντισαν από την πλευρά τους, να επιτεθούν στον Εμανουέλ Μακρόν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μόσχα αντιδρά στο σχέδιο της ΕΕ - Μήνυση στη Euroclear για τα 210 δισ. ευρώ
Μειώνεται η θεραπεία του για τον καρκίνο από το νέο έτος
Η υπόθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης αυστηρότητας των τοπικών αρχών απέναντι σε απείθαρχους ξένους επισκέπτες
Οι έξι όμηροι δολοφονήθηκαν από τους απαγωγείς τους στις 29 Αυγούστου 2024
Το περιστατικό προκάλεσε ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 19 φωτογραφίες, ορισμένες από τις οποίες έχουν υποστεί μερική απόκρυψη προσώπων
Η ΕΕ θεσπίζει δασμό 3€ σε μικρά δέματα κάτω των 150€ από το 2026, για να περιορίσει αθέμιτο ανταγωνισμό, απάτη και κινδύνους για τους καταναλωτές
Τα ξόδεψε σε Rolls-Royce, Ferrari και… πολυτελή στρώματα
Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο δεκαετιών στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης
Ο διάσημος ηθοποιός δάνεισε τη φωνή του σε ταινία που εγείρει αμφισβητήσεις - Τι απαντά
Το 68% των πολιτών κρίνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει άσχημα
Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας για διακίνηση ναρκωτικών
Νέες κυρώσεις σε βάρος της χώρας, αλλά και σε συγγενείς του Μαδούρο
Το ταξίδι ήταν το αποτέλεσμα δύο μηνών προετοιμασίας
Παρά τις διαβεβαιώσεις του σε πολλές περιπτώσεις, οι συγκρούσεις παραμένουν ενεργές ή έχουν αναζωπυρωθεί
Σε μια περίοδο όπου η αριστερή βουλευτής διατηρεί σκληρή ρητορική κατά των οικονομικών ελίτ
Η Ουάσινγκτον κάνει λόγο για λαθρεμπόριο πετρελαίου - Κλιμακώνεται η πίεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.