Ερντογάν προς Ελλάδα: «Μην περιφέρεστε γύρω - γύρω στα νησιά»
«Μακρόν θα έχεις πρόβλημα μαζί μου»
«Η Ελλάδα κάνει λάθος και θα μείνει μόνη της. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Προσωπική επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 1980. Στην ίδια ομιλία ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.
Με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».
Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».
Ο Ερντογάν δεν ξέχασε και την Ελλάδα: «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».
Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ όσο κι ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί φρόντισαν από την πλευρά τους, να επιτεθούν στον Εμανουέλ Μακρόν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκεκριμένο σημείο που έγινε η τραγωδία θεωρείται «καρμανιόλα»
Σύμβολο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων
85 δευτερόλεπτα πριν την αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας
Από την Αλεξάνδρειας Ημαθίας, την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες - Τρεις οι τραυματίες
Η Τσινγκ Μπάο δείχνει να διασκεδάζει ιδιαίτερα
Στο χαρτοφυλάκιο της υπάρχουν επίσης με brands όπως Salomon, Arc’teryx και Wilson
Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τρένο με 291 επιβάτες – Καταγγελία Κουλέμπα για «ρωσική τρομοκρατία»
Αποζημιώσεις έως 216.000 ευρώ στις οικογένειες, αντιπολίτευση ζητά παραίτηση μετά τη σύγκρουση στην Αδαμούθ
Τα σενάρια για το πώς συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Η επιλογή Βουλγαρία–Ρουμανία–Ουγγαρία, το δυστύχημα με επτά νεκρούς και η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη
Το βαν των άτυχων οπαδών κατευθυνόταν στη Γαλλία για τον αγώνα Λιόν-ΠΑΟΚ
Eπιχείρησαν επίσης να αποδώσουν ευθύνες σε εργαζόμενους για θέματα πυρασφάλειας
Σπάνια πολιτική δήλωση από την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ταραχές στη Μινεάπολη
Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα οχήματος
Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία της παραβίασης ιδιωτικότητας
Βανάκι συγκρούστηκε με βυτιοφόρο – Τραυματίες και παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας
Πρόκειται για «σημαντικό ορόσημο», δήλωσε ο Ναρέντρα Μόντι
Έξι νεκροί και τρεις βαριά τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με βυτιοφόρο και φορτηγό στην Τίμις
Aντιδράσεις στη χώρα μετά τον θάνατο δύο αμερικανών πολιτών στη Μινεάπολη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.