Κοσμος

Βέλγιο: Αυτοπεριορισμός και τεστ για ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Στην «πορτοκαλί» λίστα πλέον η χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βέλγιο: Σύσταση στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα να κάνουν τεστ για κορωνοϊό
Βέλγιο: Σύσταση στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα να κάνουν τεστ για κορωνοϊό © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Το Βέλγιο τοποθετεί πλέον στην «πορτοκαλί» ζώνη την Ελλάδα: Αυτοπεριορισμός και τεστ για κορωνοϊό για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στο έδαφός του.

Συστήνεται ο αυτοπεριορισμός και η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό σε όσους ταξιδιώτες από την Ελλάδα φθάνουν στο Βέλγιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου τοποθετεί πλέον την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» λίστα από την «πράσινη», στην οποία βρισκόταν μέχρι τώρα.

Η αλλαγή ζώνης για την Ελλάδα από τις αρχές του Βελγίου έγινε λόγω των αυξημένων νέων κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η τοποθέτηση της Ελλάδας στην «πορτοκαλί» ζώνη σημαίνει ότι σε όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο συστήνεται ο αυτοπεριορισμός καθώς και να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 η Νορβηγία ανακοίνωσε πως θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα ταξιδιώτες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ειδικότερα, σε υποχρεωτική καραντίνα μπαίνουν στη Νορβηγία όσοι φτάνουν στη χώρα από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία και την Ιρλανδία. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ στις 22 Αυγούστου 2020.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις χώρες αυτές. Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ