- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ λέει ότι θα απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ
Η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών
«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργά χθες (τοπική ώρα) ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους. Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.
Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει περίπου 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.
To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Τετάρτη ότι αυτή την εβδομάδα θα υπέβαλε στον Λευκό Οίκο «πρόταση» για το TikTok.
Το TikTok έχει κατ’ επανάληψη χρειαστεί να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα, όπου η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.
Χθες, πριν από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος θα επέβαλε στον όμιλο ByteDance να πουλήσει το TikTok. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος επρόκειτο να υπογράψει επίσημο διάταγμα για να αναγκάσει την κινεζική μητρική εταιρία να προχωρήσει σε πώληση της πολύ δημοφιλούς αμερικανικής πλατφόρμας, στο όνομα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας.
Ωστόσο, ο Τραμπ ανακοίνωσε την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σήμερα στις ανάλογες ενέργειες.
Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι άμεσα σαφές ποιες εξουσίες έχει ο Τραμπ για να απαγορεύσει το TikTok, το οποίο στις ΗΠΑ έχει έως 80 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Δεν είναι επίσης σαφές με ποιο τρόπο θα μπορούσε να επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση ή ποια νομικά προβλήματα εγείρει.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.