- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αρνητικά απάντησε η Γερμανία στην πρόταση Τραμπ για την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην σύνοδο της G7.
Την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προσκληθεί και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο των ηγετών της G7 απέρριψε η Γερμανία.
Το γεγονός γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Rheinische Post.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα στο ενδεχόμενο η G7 να επεκταθεί ξανά και να συμπεριλάβει τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία είχε αποβληθεί το 2014, μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.
Αλλά ο Μάας δηλώνει στην εφημερίδα ότι δεν βλέπει καμία πιθανότητα να επιτραπεί στη Ρωσία να επιστρέψει στην Ομάδα, τουλάχιστον όσο δεν έχουν επιλυθεί η διένεξη για την Κριμαία και η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία.
Η ίδια η Ρωσία θα έκανε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη διαδικασία επιστροφής της στην Ομάδα εάν συνέβαλε να υπάρξει ειρηνική λύση της σύρραξης στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μάας.
Η Ρωσία παραμένει μέλος της G20, ευρύτερου σχήματος που συμπεριλαμβάνει αναπτυσσόμενες οικονομίες.
«Η G7 και η G20 είναι δύο σχήματα που συντονίζονται σε σημαντικό βαθμό. Δεν χρειαζόμαστε ούτε την G11, ούτε την G12 πλέον», τονίζει ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναφερόμενος στην πρόταση του Τραμπ να προσκληθούν όχι μόνο ο ηγέτης της Ρωσίας, αλλά και εκείνοι άλλων κρατών.
Ο Χάικο Μάας περιγράφει τη σχέση με τη Ρωσία με την έκφραση «δύσκολη το τρέχον διάστημα» σε πολλά πεδία. «Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι χρειαζόμαστε τη Ρωσία για την επίλυση συγκρούσεων όπως αυτές στη Συρία, στη Λιβύη και την Ουκρανία. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε βάρος της Ρωσίας, παρά μόνο με τη Ρωσία», συμπληρώνει.
Η Γερμανία, που ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου για το τρέχον εξάμηνο, διαδραματίζει διαμεσολαβητικό ρόλο στις συρράξεις στη Λιβύη και στην Ουκρανία.
Σε κάθε περίπτωση, «η Ρωσία πρέπει και αυτή να συνεισφέρει τη συμβολή της, που είναι υπερβολικά αργή στην Ουκρανία», επιμένει ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες διεθνών μέσων μιλούν για στοχοποίηση άνω των πέντε πυραυλακάτων – Χωρίς επίσημη επιβεβαίωση
Πύρινη σφαίρα φώτισε τον ουρανό πάνω από την Ευρώπη και καταγράφηκε από επιβάτη σε πτήση
Οι όροι της συμφωνίας, κυρίως οι οικονομικοί
Νέος νόμος επιτρέπει άμβλωση έως 12 εβδομάδες, αλλά οι εκλογές απειλούν την άμεση εφαρμογή του
Το δημοτικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον πρίγκιπα Άντριου την ίδια διάκριση το 2022
Η έκθεση καταγράφει επίσης αύξηση των επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Με γραπτή δήλωση «εμφανίστηκε» ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ραγδαία άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά τα πλήγματα στο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στον κόσμο
Τα Phantom MK-1 δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες μάχης - Νέο κεφάλαιο στρατιωτικής τεχνολογίας
Μαζικές αναστροφές και ακυρώσεις πτήσεων μετά από επιθέσεις drones στο Ντουμπάι
Τι σημαίνει για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας ο θάνατος κορυφαίων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών
Η εξέλιξη προκάλεσε άμεση αντίδραση στις αγορές, με τις τιμές του πετρελαίου Brent να αυξάνονται περίπου κατά 5%
Ο χολιγουντιανός σταρ επέλεξε να βρίσκεται στο Κίεβο αντί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων
Βλήμα έπληξε τον σταθμό χωρίς ζημιές, ενώ αυξάνονται οι φόβοι για πυρηνικό κίνδυνο
Συμφωνία των Ευρωπαίων με τον Τραμπ για Ιράν, με αντάλλαγμα στήριξη στην Ουκρανία
Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης ο Αλί Λαριτζανί και ο Αζίζ Νασιρζαντέχ
Χάρτες από το 2021 υποδεικνύουν αδήλωτα κρούσματα και μολυσμένα ζώα στη Γουχάν - Ερωτήματα για διαφάνεια
Ο ηγεμών των ΗΠΑ εκφράζει την ακύρωση του ορθολογισμού και την επιβολή της παράνοιας. Ομιλεί με όρους οπτικών μηνυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.