- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Cumhuriyet: Προσβολή στον Κεμάλ το «κήρυγμα» στην Αγία Σοφία
Εξαίρεση στο πώς αντιμετώπισε ο Τύπος στην Τουρκία την πρώτη προσευχή, η εφημερίδα Cumhuriyet
Η Cumhuriyet αναφέρεται και στο γεγονός ότι κατά την ώρα της προσευχής ήταν κλειστή η πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ
Η χθεσινή πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τέμενος απασχολεί όλα τα τουρκικά μέσα που αναφέρονται σήμερα σε μία ιστορική μέρα για του Τούρκους.
Εξαίρεση αποτελεί η φιλικά προσκείμενη στην αντιπολίτευση εφημερίδα Cumhuriyet (Τζουμχουριγιέτ) που στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Προσβολή στον Κεμάλ», αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων και ανώτατου ιμάμη Αλί Ερμπάς, που από άμβωνος και κρατώντας το οθωμανικό ξίφος στα χέρια, είπε ότι όποιος άλλαξε την χρήση της Αγίας Σοφίας είναι καταραμένος.
«Η λαχτάρα του έθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει», είπε ο Αλί Ερμπάς στο κήρυγμά του και προειδοποίησε ότι «όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι.
Επίσης στην ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο βλέπουμε την αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που βρήκε κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία για λόγους απολύμανσης, όπως τους ανακοινώθηκε.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διάφορες ΜΚΟ είχαν πάει να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και κατάφεραν να μπουν μέσα μετά από δίωρη διαμαρτυρία.
Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν τρέχει τίποτε με τον κορωνοϊό όταν πρόκειται για την προσευχή στην Αγία Σοφία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.