- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν - Χιλιάδες Τούρκοι προσεύχονται
Τη θέση του μέσα στην Αγία Σοφία πήρε ο Τούρκος πρόεδρος
Μέσα στην Αγία Σοφία βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρώτη προσευχή στη μεγάλη εκκλησία μετά από 86 χρόνια.
Στην Αγία Σοφία μπήκε λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επευφημούμενος από τους χιλιάδες Τούρκους που έχουν συρρεύσει έξω από την Μεγάλη Εκκλησία.
Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από την Αγία Σοφία, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής και της μετατροπής του ναού σε τζαμί μετά από 86 χρόνια.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες πλήθος μουσουλμάνων είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Αστυνομίας περιμένοντας να ανοίξει ο χώρος και να μπουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας για να προσευχηθούν. Οι εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ το πρωί της Παρασκευής, 24 Ιουλίου 2020, δείχνουν πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στους ανοικτούς χώρους δίπλα στην Αγία Σοφία και σε δρόμους και σοκάκια περιμετρικά του εμβληματικού κτιρίου, το οποίο έγινε τζαμί με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο σημείο και στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία βρίσκονται και χιλιάδες αστυνομικοί, καλώντας τους προσκυνητές να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Στο εσωτερικό τα τιρκουάζ χαλιά έχουν ήδη τοποθετηθεί στο μαρμάρινο πάτωμα, ενώ την ίδια ώρα, οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά θα καλύπτονται με κουρτίνες κατά τη διάρκεια της προσευχής.
#Canlı: Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ibadete açılıyor https://t.co/ntbgEaLuz6
— AA Canlı (@AACanli) July 24, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.