- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αγία Σοφία ο Ερντογάν - Χιλιάδες Τούρκοι προσεύχονται
Τη θέση του μέσα στην Αγία Σοφία πήρε ο Τούρκος πρόεδρος
Μέσα στην Αγία Σοφία βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την πρώτη προσευχή στη μεγάλη εκκλησία μετά από 86 χρόνια.
Στην Αγία Σοφία μπήκε λίγα λεπτά μετά τις δώδεκα το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επευφημούμενος από τους χιλιάδες Τούρκους που έχουν συρρεύσει έξω από την Μεγάλη Εκκλησία.
Χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από την Αγία Σοφία, ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής και της μετατροπής του ναού σε τζαμί μετά από 86 χρόνια.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες πλήθος μουσουλμάνων είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της Αστυνομίας περιμένοντας να ανοίξει ο χώρος και να μπουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας για να προσευχηθούν. Οι εικόνες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ το πρωί της Παρασκευής, 24 Ιουλίου 2020, δείχνουν πολύ κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στους ανοικτούς χώρους δίπλα στην Αγία Σοφία και σε δρόμους και σοκάκια περιμετρικά του εμβληματικού κτιρίου, το οποίο έγινε τζαμί με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο σημείο και στην πλατεία έξω από την Αγία Σοφία βρίσκονται και χιλιάδες αστυνομικοί, καλώντας τους προσκυνητές να φορούν προστατευτικές μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Στο εσωτερικό τα τιρκουάζ χαλιά έχουν ήδη τοποθετηθεί στο μαρμάρινο πάτωμα, ενώ την ίδια ώρα, οι τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά θα καλύπτονται με κουρτίνες κατά τη διάρκεια της προσευχής.
#Canlı: Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ibadete açılıyor https://t.co/ntbgEaLuz6
— AA Canlı (@AACanli) July 24, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.