Οι δύο αντι- NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία κατά Ελλάδας και Κύπρου
Επιμένει η Άγκυρα παρά την άμεση απάντηση της Ελλάδας και την εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
Αυτές είναι οι δύο αντί- NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία ως απάντηση σε Ελλάδα και Κύπρο
Συνεχίζει η Τουρκία να «δυναμιτίζει» το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, προχωρώντας στην έκδοση δύο αντι- NAVTEX κατά Ελλάδας και Κύπρου.
Οι δύο αντι- ΝΑVTEX από την Τουρκία έρχονται ως «απάντηση» στις αντι -NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου μετά την κίνηση της Άγκυρας να δεσμεύσει θαλάσσια ζώνη νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο για «σεισμικές έρευνες» από το τουρκικό πλοίο Oruc Reis.
Παρά τις άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες της Ελλάδας και την παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα για αποκλιμάκωση της έντασης (ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρωτοβουλίες Μέρκελ), η Τουρκία επιμένει να προκαλεί, προχωρώντας στην έκδοση δύο αντι- NAVTEX κατά Ελλάδας και Κύπρου.
Πρώτη χρονικά είναι η αντι- NAVTEX σε απάντηση στην Κύπρο και στη συνέχεια αυτή που αφορά στην Ελλάδα. Στη δεύτερη, μάλιστα, ξεκαθαρίζεται ότι η ελληνική αντι- NAVTEX είναι «παράνομη», καθώς εκδόθηκε σε περιοχή που «ανήκει» στην τουρκική υπηρεσία NAVTEX.
Στη δεύτερη αντι- NAVTEX για την Ελλάδα επισημαίνεται ότι «η NAVTEX του σταθμού της Αττάλειας (σ.σ. για «σεισμικές έρευνες» από το Oruc Reis παραμένει σε ισχύ). Ο σταθμός θα συνεχίσει να εκδίδιε μηνύματα για την ασφάλεια των ναυτικών».
Σημειώνεται ότι η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε ΝΑVTEX, με την οποία ακυρώνει την πρώτη «παράνομη» τουρκική NAVTEX, καλώντας τους ναυτιλλομένους να την αγνοήσουν. Η ελληνική ΝΑVTEX αναφέρει ότι η τουρκική NAVTEX εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό (σ.σ. αυτόν στην Αττάλεια) και αφορά σε παράνομες δραστηριότητες σε ελληνική περιοχή. Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι μόνο ο υδατογραφικός σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης έχει δικαιοδοσία να εκδίδει NAVTEX στη συγκεκριμένη περιοχή. Αντίστοιχη NAVTEX εξέδωσε και η Κύπρος.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της οποίας -σύμφωνα με δημοσίευμα στη γερμανική εφημερίδα Bild- ζητήθηκε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία της Μέρκελ και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την τουρκική NAVTEX για «σεισμικές» έρευνες στο Καστελόριζο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Η αμερικανοϊσραηλινή επίθεση έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν επώδυνο εμφύλιο πόλεμο με αβέβαια κατάληξη
Η διακοπή των εμπορικών ροών μέσω των Στενών του Ορμούζ θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες
«Η βοήθεια που περιμένατε έφτασε» λέει απευθυνόμενος στους Ιρανούς
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας
Πόσο βαθιά θα επηρεάσει την επόμενη φάση της ιρανικής εξουσίας
Οι πρώτες πληροφορίες - Η ανακοίνωση του Ισραήλ
Το στοιχείο που αιφνιδίασε την ιρανική πλευρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.